29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ušakovs ticies ar Tallinas mēru Savisāru;Rīga strādās pie bezmaksas sabiedriskā transporta idejas
Ušakovs ticies ar Tallinas mēru Savisāru;Rīga strādās pie bezmaksas sabiedriskā transporta idejas
Autors: NRA.lv / 16. maijs 2012, 18:11
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs šodien Tallinā tikās ar Igaunijas galvaspilsētas mēru Edgaru Savisāru.


„Tallinas pieredze bezmaksas sabiedriskā transporta ieviešanā Rīgai ir ļoti interesanta. Tas ir ne tikai svarīgs solis no sociālā atbalsta viedokļa; tas ir arī jautājums par ekoloģiju, par sastrēgumiem pilsētas ielās.

Bet vissvarīgākais jautājums, protams, ir par to, cik tas maksātu. Pēc mūsu operatīviem aprēķiniem, pašlaik bezmaksas sabiedriskā transporta ieviešana izmaksātu ne mazāk kā 34 miljonus latu gadā. Tas ir daudz vairāk, nekā atbalsts atsevišķām grupām, piemēram, bezmaksas transports skolēniem, kas izmaksā nedaudz vairāk par 3 miljoniem latu gadā.

Pašlaik esam vienojušies ar Edgaru Savisāru, ka tuvākajās dienās darbu sāks vairākas Rīgas un Tallinas ekspertu grupas. Un mūsu pārstāvji aktīvi sekos, kā norisinās eksperiments Tallinā un vai Rīgā to var izdarīt lētāk.

Atkarībā no tā, cik lielas varētu būt izmaksas un kādas ir pilsētas finansiālās iespējas, mēs varēsim runāt par prognozēm bezmaksas sabiedriskā transporta ieviešanai Rīgā”, - norāda domes priekšsēdētājs.

Pēc mēra Edgara Savisāra ieceres Tallinā braucieni bezmaksas sabiedriskaja transportā notiks jau no nākošā gada.

Martā Tallinā jautājumā par bezmaksas braucienu ieviešanu sabiedriskajā transportā tika veikta sabiedriskā aptauja, kurā piedalījās ap 25000 respondenti.

Respondentiem bija jāatbild uz jautājumu - Vai Jūs atbalstāt bezmaksas braucienu ieviešanu sabiedriskajā transportā no 2013. gada.

Aptaujas rezultāti liecina, ka 75 % Tallinas iedzīvotāju atbalsta pāreju uz bezmaksas sabiedrisko transportu.

Savisāra ieceres īstenošana ļaus Tallinas domei apvienot tramvaju un trolejbusu ar autobusu pārvaldes ietaupot administratīvos izdevumus.

Kā aprēķinājusi Tallinas dome bezmaksas brauciens sabiedriskajā transportā,kuru ikdienā lieto vairāk kā 100 000 Tallinas iedzīvotāju, četru cilvēku ģimenei ikdienas pārvietojoties ar sabiedrisko transportu ļaus ietaupīt vairāk kā 600 eiro gadā.

75 tūkstoši Tallinas iedzīvotāju no kuriem 53 000 pieaugušo, 23 000 pusaudžu un bērnu lieto mēnešbiļetes.

Šī pasākuma mērķis ir ne tikai maznodrošināto ģimeņu iespēju paplašināšana, bet arī satiksmes negadījumu samazināšana un izvairīšanās no sastrēgumiem.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bezmaksas sabiedriskais transports, Edgars Savisārs, Nils Ušakovs, Tallina

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats