25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » KNAB sāk kriminālprocesu pret fiktīvu policijas darbinieku, VP amatpersonu un vēl divām personām
KNAB sāk kriminālprocesu pret fiktīvu policijas darbinieku, VP amatpersonu un vēl divām personām
Autors: Apollo.lv / 28. aprīlis 2012, 15:45
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 19.aprīlī uzsācis kriminālprocesu pret trim personām saistībā ar kukuļa došanu valsts amatpersonai kādā izmeklēšanas iestādē, portālu «Apollo» informēja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.


Viņš norādīja, ka pirmstiesas izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, ka komercuzņēmuma īpašnieks starpniekiem nodevis kukuli vairāku tūkstošu latu apmērā [tālākai] nodošanai izmeklēšanas iestādes amatpersonai, lai šīs iestādes lietvedībā esošajā krimināllietā tiktu pieņemts viņam labvēlīgs kriminālprocesuāls lēmums.

Vienlaikus izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka komercuzņēmuma īpašnieks ir pieņemts darbā kā Valsts policijas (VP) reģionālās pārvaldes darbinieks, kurš faktiski nav veicis amata pienākumus, bet ir saņēmis atalgojumu laika posmā no 2010.gada marta līdz 2012.gada aprīlim.

Izmeklēšanā konstatēts, ka Valsts policijas reģionālās pārvaldes personāla vadības nodaļas priekšnieks, izmantojot savu dienesta stāvokli, iespējams, nodrošinājis personai amatu Valsts policijā un atbalstījis viņu naudas līdzekļu izkrāpšanā.

Kriminālprocesā iegūtie pierādījumi ir pietiekami, lai KNAB izmeklētājs atzītu uzņēmuma īpašnieku (vienlaikus Valsts policijas darbinieku) par aizdomās turēto kukuļdošanā un krāpšanā, divas privātpersonas – kukuļošanas starpniecībā, Valsts policijas reģionālās pārvaldes personāla vadības priekšnieku – dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un krāpšanas atbalstīšanā, informē Vitenburgs.

Aizdomās turētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā valsts amatpersonas ir atstādinātas no pienākumu pildīšanas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Vitenburgs, KNAB, Valsts policija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats