25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vīrs, kurš gatavs kļūt par prezidentu: Pie esošās Satversmes tas nav iespējams
Vīrs, kurš gatavs kļūt par prezidentu: Pie esošās Satversmes tas nav iespējams
Autors: Apollo.lv / 27. aprīlis 2012, 12:30
Ekonomists un uzņēmējs Andris Deniņš, kurš paziņojis, ka ir gatavs kļūt par Latvijas Valsts prezidentu, piektdienas rītā sarunā Latvijas Radio atzina, ka šim viņa paziņojumam ir mazliet savādāka nostādne un pie esošās Satversmes tas nav iespējams.


Jau ziņots, ka Deniņš ir nodibinājis biedrību «Stratēģiskās pētniecības un vadības centrs», kura iecerējusi Latgalē būvēt metanola rūpnīcu.

Deniņš Latvijas Radio sacīja, ka ir jāmaina Satversme, lai palielinātu prezidenta pilnvaras un prezidentam ir jābūt tautas vēlētam.

«Ja ir tautas atbalsts, tad var domāt par tālāku rīcību un tālāku darbību,» sacīja Deniņš.

Jautāts, kurš ir viņa ideāls politikā, Deniņš minēja Ronaldu Reiganu, kurš ar savu darbību spējis būtiski ietekmēt visas pasaules norises, raksta Apollo.lv.

Jau iepriekš «Latvijas Avīzei» Deniņš stāstīja, ka, viņaprāt, tautai jālemj, kurš ir atbilstošākais prezidents. «Pašlaik par prezidentu izlemj kuluāros un pēdējā naktī pirms vēlēšanām,» teica uzņēmējs.

Auditorkompānijas AS «BDO» direktors un Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes profesors Deniņš dzimis 1957.gadā. Viņam ir Sanktpēterburgas Tekstila un vieglās rūpniecības institūtā iegūts tehnisko zinātņu grāds, 1992.gadā nostrificējies kā ekonomikas zinātņu doktors Latvijas Universitātē. Deniņa vadītā auditorfirma «Invest – Rīga» (tagad AS «BDO») savulaik uzņēmusies «Bankas Baltija» likvidatora pienākumus. Uzņēmējs bijis arī partijas «Latvijas ceļš» biedrs.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Deniņš, prezidents, Satversme

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats