20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Politiķi vairās atzīt Abdulmuslimova ietekmi
Politiķi vairās atzīt Abdulmuslimova ietekmi
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 27. aprīlis 2012, 11:54
Kaut arī Neatkarīgās aptaujātie politologi atzīst, ka trešdien Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturētais čečenu izcelsmes uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs nenoliedzami ir vērā ņemama figūra uz politisko spēļu laukuma, politiķi neatzīst vai izvairās atzīt šo viņa lomu.


Piemēram, politologam Ivaram Ījabam nav šaubu, ka B. Abdulmuslimovam ir politiskas intereses un iespējas tās realizēt. «Viņš ir cilvēks ar savu reputāciju, viņam nešaubīgi ir savas politiskās intereses un nopietnas pazīšanās politiskajās aprindās,» teica politologs. Viņš gan pieļāva, ka šobrīd kādam no politiskajiem spēkiem varētu būt izdevīgi nodemonstrēt savu varu un panākt, ka uzņēmējs tiek izsaukts uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), taču spekulēt ar teorijām par to, kuram tas būtu izdevīgi, viņš nevēlējās.

Sabiedrībā jau ilgu laiku tiek apspriests – ir vai nav B. Abdulmuslimovs finansējis Visu Latvijai!. Uzmanību pievērsa arī uzņēmēja Vienotības biedram Gatim Kokinam organizētais brauciens pie Latvijas Krājbankas bijušā īpašnieka Vladimira Antonova – tā dēļ partijas biedrs dabūja rājienu. Kopēji darījumi B. Abdulmuslimovam ir arī ar bijušo Vienotības biedru Gunti Piteronoku, kurš partiju pameta pēc tam, kad viņa uzņēmumā tika atklātas dažādas nelikumības, bet vēlāk atklājās, ka viņš ar partijas biedru palīdzību centies tās noklusināt. Rezultātā radās arī pamatīgas aizdomas par partijas melnās kases eksistenci. Viņam ir kopīga uzņēmējdarbība arī ar bijušo iekšlietu ministru Ēriku Jēkabsonu.

Tomēr ne Dzintars Zaķis, ne Kārlis Šadurskis sarunā ar Neatkarīgo nespēja rast nevienu argumentu, kas apstiprinātu B. Abdulmuslimova politisko ietekmi. «Man ar šo personu nekad nav bijis gods tikties, bet no dažiem avotiem esmu dzirdējis ļoti cildinošas atsauksmes, bet no citiem – apgalvojumus, ka viņš vainojams teju visās Latvijas nedienās,» atrunājās K. Šadurskis.

Ārkārtīgi nerunīgs bija arī G. Kokins, kas, izdzirdējis pieminam B. Abdulmuslimovu, klusītēm atrūca, ka šobrīd viņš par šo tēmu nevarēs izteikties.

Arī Visu Latvijai! biedrs Einārs Cilinskis atrunājās, ka nekādu kontaktu ar B. Abdulmuslimovu viņam nav bijis, tāpēc komentārus sniegt par šo jautājumu viņš nespējot. Arī ceturtdien, dienu pēc B. Abdulmuslimova aizturēšanas, sabiedrības rīcībā nenonāca plašāka informācija par iemesliem, kādēļ uzņēmējs tika nogādāts KNAB.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Bislans Abdulmuslimovs, KNAB

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats