20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Turpmāk velosipēdus sabiedriskajā transportā var pārvadāt bez ierobežojuma
Turpmāk velosipēdus sabiedriskajā transportā var pārvadāt bez ierobežojuma
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 23. aprīlis 2012, 18:35
Turpmāk velosipēdus sabiedriskajā transportā var pārvadāt bez ierobežojumiem, iepriekšējā norma par to pārvadāšanu tikai iepakotā veidā ir atcelta. Konceptuāli šādu lēmumu jau atbalstījusi Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja, bet šodien izmaņas noteikumos apstiprināja uzņēmuma Rīgas satiksmes valde. Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.


Komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks uzsver, ka lēmums pieņemts, respektējot velosipēdistu organizāciju ieteikumus: “Mēs visi saprotam, ka runa ir par atsevišķiem gadījumiem, kad velobraucējs objektīvu iemeslu dēļ vairs nevar turpināt ceļu saviem spēkiem.”

Pārvadājot velosipēdu, pasažieriem ir jāievēro Rīgas domes saistošo noteikumu par pilsētas sabiedriskā transporta lietošanu prasības: novietojot velosipēdu salonā brīvā vietā, tas nedrīkst radīt neērtības un traumas citiem pasažieriem, kā arī nedrīkst bojāt sabiedrisko transportlīdzekli. Tāpat pasažierim jānodrošina, ka braukšanas laikā velosipēds patstāvīgi nepārvietojas pa salonu (ripo, krīt, gāžas u.tml.). Sīkāk ar noteikumiem var iepazīties interneta vietnē www.rigassatiksme.lv

Par iespējamiem kaitējumiem Rīgas satiksmes vai pasažieru mantai civiltiesiski atbildīgi ir paši velosipēdu īpašnieki. Rīgas satiksme atgādina, ka par velosipēdu pārvadāšanu sabiedriskajā transportā nav jāpērk papildus biļete.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: sabiedriskais transports, Vadims Baraņņiks, velosipēdi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats