28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » LBAS sāk darbu pie referenduma sagatavošanas
LBAS sāk darbu pie referenduma sagatavošanas
Autors: Apollo.lv / 17. aprīlis 2012, 15:14
Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) sākusi darbu pie referenduma sagatavošanas, lai neieļautu strauju pensionēšanās vecuma paaugstināšanu, portāla «Apollo» pavēstīja LBAS pārstāve Sanita Lorence.


Lorence pastāstīja, ka pirmdien notikusi LBAS ārkārtas valdes sēde, kurā atkārtoti izskatīts jautājums par grozījumiem likumā «Par valsts pensijām».

Savienības pozīcija paliek nemainīga – labs uzskata, ka pensionēšanās vecuma paaugstināšana jāsāk no 2016.gada, turklāt tas jāveic ar mērenu soli – trīs mēneši gadā, lai 65 gadu pensionēšanās vecumu Latvijā sasniegtu 2028.gadā.

Ņemot vērā situācijas nopietnību, LBAS uzsāk darbu pie referenduma sagatavošanas, lai nepieļautu strauju pensionēšanās vecuma paaugstināšanu, gadījumā, ja šī sociāli izsvērtā pozīcija, kas balstīta uz strādājošo interesēm, netiks ievērota, uzsver Lorence.

LBAS arī turpina vēstuļu akciju par pensionēšanās vecuma paaugstināšanu no 2016. gada, un aicina visus būt aktīviem un tajā iesaistīties.

Vēstule atrodama LBAS mājas lapā «arodbiedribas.lv», tajā jāieraksta savs vārds un tad, nospiežot «sūtīt», tā automātiski aizceļo uz Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (V) e-pastu. Turpat iespējams vēstuli izdrukāt, lai to nosūtītu uz Saeimu pa pastu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: LBAS, referendums, Sanita Lorence

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats