23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Deputāts gatavs vērsties Eiropā un ASV ar lūgumu palīdzēt nabadzīgajai Latvijai
Deputāts gatavs vērsties Eiropā un ASV ar lūgumu palīdzēt nabadzīgajai Latvijai
Autors: Apollo.lv / 16. aprīlis 2012, 16:38
Rīgas Domes (RD) deputāts un frakcijas «Demokrātiskie patrioti» (DP) vadītājs Jānis Mārtiņš Skuja sagatavojis vēstules Eiropas un ASV institūcijām ar lūgumu «palīdzēt finansiāli nabadzīgajai Latvijai, kura nespēj nosargāt savu austrumu jeb Eiropas Savienības robežu, ļaujot zelt kontrabandai» - paziņojumā presei norāda pats deputāts.


Viņš norāda: «Kā zināms, muitas kontroles punktu mobilie skeneri nestrādā ne Rīgas Brīvostā, ne Terehovā. Rīgas Brīvostā skeneris nedarbojas jau četrus gadus, bet pagājušajā gadā Terehovā nepareizas ekspluatācijas dēļ sabojājās divus miljonus dolāru vērtais skeneris, ko pirms septiņiem gadiem Latvijai uzdāvināja ASV. Minētie skeneri ļautu daudz ātrāk pārbaudīt kravas auto un atklāt kontrabandas gadījumus, bet VID neesot varējis tos saremontēt līdzekļu trūkuma dēļ.»

«Tā vien izskatās, ka visus šos gadus Finanšu ministrijai un VID paticis tikai konsolidēt, apcirpt, paaugstināt, jo ņemt ir vieglāk, nekā dot. Cīņa ar pierobežas iedzīvotājiem, kas ieved dažus blokus cigaretes, šņabi vai dažas bākas degvielas, ir izsmiekls laikā, kad nekontrolēti degvielu Latvijā var ievest cisternām. Netikums – izlikties, ka problēma tiek risināta, atrodot izdevīgākos «vainīgos», jau skāris arī citas jomas. Piemēram, pensijas sistēmas problēmas risinās, nevis, piesaistot valstij investīcijas un palielinot darba vietu skaitu, bet paaugstinot pensijas vecumu,» savu nostāju skaidro deputāts Skuja.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: deputāts, Jānis Mārtiņš Skuja, Rīgas dome, VID

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats