25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Viņķele: iespējams, daudzi atteikušies no principa kaut pastalās, bet neatkarīgi
Viņķele: iespējams, daudzi atteikušies no principa kaut pastalās, bet neatkarīgi
Autors: Apollo.lv / 11. aprīlis 2012, 11:36
Iespējams, daudzi cilvēki atteikušies no principa «kaut pastalās, bet neatkarīgi», uzskata labklājības ministre Ilze Viņķele (V).


Intervijā «Latvijas Avīzei» Viņķele, jautāta vai varas partiju nesatrauc krievu valodas aizstāvja Vladimira Lindermana aktivitātes Latgales pusē, vācot parakstu par pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem, Viņķele paskaidroja: «Kāpēc tas tā notiek, kāpēc dažu kaisītās sēklas atrod auglīgu augsni? Iespējams, daudzi cilvēki atteikušies no principa «kaut pastalās, bet neatkarīgi».»

Viņa pauda pārliecību, ka Latgalē, ilgstoši slīgstot nabadzībā bez cerībām izrauties, rodas atbalss radikālām iniciatīvām. Ja Latgales cilvēki jūtas nokaitināti un trūkuma nospiesti, tad ekstrēmistiem rodas klausītāji, raksta Apollo.lv.

«No tā jāizriet arī valdības risinājumam – dzīves līmeņa uzlabojumam Latgalē jākļūst par absolūtu prioritāti. Otrs iemesls šīm aktivitātēm ir tā saukto krievu partiju ilgstoša nespēja būt varā, tikt valdībā,» sacīja Viņķele.

Kā otru iemeslu šīm aktivitātēm Viņķele min tā saukto krievu partiju ilgstošu nespēju būt varā, tik valdībā.

«Pēc ārkārtas vēlēšanām cerības un likmes bija ļoti augstas, taču tās nav attaisnojušās. «Saskaņa» tik nopietni organizējās iekļūt varā, ka arī vilšanās un sarūgtinājums ir liels. Tur pievienojas arī politiskā tirgus daļas pārdale, jo SC jau bija pratis monopolizēt krievu vēlētāju balsis, no šā loka izspiežot PCTVL, taču daļa vēlētāju ir vīlusies par rezultātu un atkal radikalizējas,» skaidro labklājības ministre.

Viņa intervijā sacīja: «Lai nepieļautu vēl vienu pret valsts pamatiem vērstu referendumu, «Vienotība», pirmkārt, darbosies ekonomikas atdzīvināšanai, labklājības celšanai. Otrkārt, tie ir priekšlikumi šādu politiski graujošu iniciatīvu ierobežošanai.»


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ilze Viņķele

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats