28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vides ministrijā būs četri valsts sekretāra vietnieki
Vides ministrijā būs četri valsts sekretāra vietnieki
Autors: Aisma Orupe / NRA.lv / 27. marts 2012, 11:24
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) plānots līdz maija sākumam īstenot vairākas iekšējās reformas.


Vides ministrs Edmunds Sprūdžs atzīst, ka lēmums veikt reformas VARAM neesot tapis pēkšņi un tas ir tikai pārmaiņu sākums. Lai arī reorganizācijā atbrīvosies vairākas (patlaban tiek plānotas sešas) štata vietas un tiks pārtraukti līgumi ar vairākiem ārštata darbiniekiem, tas neesot šīs reformas pašmērķis. Lielākais akcents tiks likts tieši uz «kvalitātes uzlabošanu vadības sistēmā, kas ministrijai ļaus koncentrēt resursus tur, kur to nepietiek, un atbrīvot, kur to ir par daudz». Viens no pirmajiem darbiem šajā virzienā – trīs valsts sekretāra vietnieku amata posteņu izveide, saglabājot jau esošā vietnieka investīciju jautājumos amatu. «Tā kā ministrija atbild par trīs pilnīgi atšķirīgu nozaru attīstību un pārraudzību: reģionālo attīstību, vides aizsardzību, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, un (e)pārvaldības attīstību, nepieciešami šo jomu vadītāji – valsts sekretāra vietnieki,» skaidro E. Sprūdžs. «Ir svarīgi, lai līdzatbildību par tālākām reformām savās nozarēs uzņemtos attiecīgie valsts sekretāra vietnieki, uz kuru amatiem jau izsludināti atklāti konkursi.» Viņš arī pieļauj, ka tiks turpināta departamentu un nodaļu optimizācija.

Pie sen gaidītām pārmaiņām ministrs min arī faktu, ka turpmāk pašvaldības pašas varēs veikt iepirkumus, nevis VARAM, kā tas bijis līdz šim, kad pamatoti bijušas neapmierinātas gan pašvaldības, gan nozares uzņēmēji, kas šādā sistēmā saskatījuši augstus korupcijas riskus, raksta NRA.lv.

VARAM nākotnē gaida arī pārcelšanās uz citu – plašāku ēku, kur varētu izvietot visas ministrijas struktūrvienības, kas patlaban atrodas piecās ēkās dažādās Rīgas vietās.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Edmunds Sprūdžs, VARAM

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats