20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » «Vecie oligarhi» tikušies, lai apspriestu valdības maiņas scenārijus
«Vecie oligarhi» tikušies, lai apspriestu valdības maiņas scenārijus
Autors: Apollo.lv / 27. marts 2012, 9:30
Pirmdienas vakarā biroju ēkā Rīgā, Dzirnavu ielā 68, kur atrodas Šķēļu ģimenei piederošā SIA «Uzņēmumu vadība un konsultācijas», vairāk nekā divas stundas notika par trim oligarhiem dēvēto Aivara Lemberga, Andra Šķēles un Aināra Šlesera tikšanās, vēsta portāls «Pietiek.com».


Šlesers neilgi pirms plkst.21 pirmais pameta tikšanās vietu, lai kājām dotos uz savu dzīvokli klusajā centrā, un portālam atzina, ka ticies ar Lembergu un Šķēli, kurus biroju ēkas pagalmā turpināja gaidīt viņu «Audi» markas limuzīni, raksta Apollo.lv.

«Tagad jau uzņēmēji dibina biedrības, mēs arī apspriedāmies, varbūt ir vērts Repši finansiāli atbalstīt,» jautāts, par ko runājis ar Lembergu un Šķēli, ironiski atteica Šlesers.

No skatuves šobrīd nogājušais Šlesers klāstīja, ka tikšanās iniciators bijis viņš, jo vēlējies apspriest politisko situāciju un saprast, «cik ilgi šī valdība noturēsies». Tas Šleseru interesējot tikai kā uzņēmēju, jo vasarā viņš plānojot pievērsties nekustamo īpašumu biznesam.

Trijotne pēc viedokļu apmaiņas esot vienojusies, ka šī valdība visticamāk noturēsies ne ilgāk kā līdz rudenim un līdz tam laikam gaidāma politisko spēku pārgrupēšanās, kur centrālo lomu spēlēs ekspremjera Einara Repšes un par «jaunajiem oligarhiem» dēvēto vairāku «Vienotības» lielo sponsoru nodibinātā biedrība «Latvijas attīstībai», ziņo «Pietiek.com».

Ja var ticēt Šleseram, trīs tā dēvētos «vecos oligarhus» šāds scenārijs apmierina, un viņu interese par politisko procesu esot ne lielāka kā jebkuram uzņēmējam.

«Repše ir pareizi pateicis, ka bez uzņēmējdarbības nevar pastāvēt valsts. Man ar Repši ir bijuši konflikti, bet viens ir skaidrs – ja viņš kaut ko izlēma, tad sekoja rīcība. Tādēļ Repše nebūtu sliktākais premjers šajā situācijā, kad stabilitāte, kas draud pāraugt stagnācijā, jāpārvērš par attīstību,» portālam «Pietiek.com» sacījis Šlesers.

Lembergs, lai gan nekad neesot līdz galam atklāts, pirmdienas vakarā saviem kompanjoniem esot ļāvis noprast, ka piedalās politiskajās sarunās un viņa ietekmē esošā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) tuvāko mēnešu laikā atgriezīsies valdībā. Atslēga valdības maiņai esot tā dēvētais «Olšteina sešinieks», kas vēloties palielināt savu ietekmi valdībā, iegūstot vienu ministra amatu.

Kā vēsta «Pietiek.com», trīs «veco oligarhu» pirmdienas vakarā apspriestajā scenārijā esot pieminēta iespējamā «Vienotības» sašķelšanās, kur daļa Saeimas frakcijas deputātu pieslietos Repšem. «Olšteina sešinieks», daļa «Vienotības» un vēl daži «saimnieciski domājoši» Zatlera reformu partijas deputāti līdz rudenim varētu izveidot bloku ar 17 – 18 balsīm Saeimā, ieliekot pamatus jaunai valdībai, ļoti ticams, ka ar Repši kā premjeru, prognozē Šlesers. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Lembergs, oligarhi, Šlesers, valdība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats