19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Raidījums: aizdomas, ka Ušakovs mobilizē RD resursus priekšvēlēšanu laikam
Raidījums: aizdomas, ka Ušakovs mobilizē RD resursus priekšvēlēšanu laikam
Autors: Apollo.lv / 25. marts 2012, 22:29
Šonedēļ uz sanāksmi Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) kabinetā pulcējās lielāko Rīgas pašvaldībai piederošo uzņēmumu vadītāji un viņu preses sekretāri. Šādas sanāksmes nenotiek bieži un neoficiāli tiek minēts, ka sapulces mērķis bijis saistīts ar nākamgad gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums «De facto».


Sanāksme notikusi ceturtdienas pēcpusdienā, un tajā piedalījās «Rīgas Ūdens», «Rīgas Satiksmes», «Rīgas Namu pārvaldnieka», «Rīgas Pilsētbūvnieka» un citu uzņēmumu vadītāji.

Sanāksmes dalībnieki pēc tās bija visai nerunīgi, tikšanās iemeslu nevēlējas skaidrot ne «Rīgas Namu pārvaldnieka» vadītājs, ne arī «Rīgas Pilsētbūvnieka» šefs.

Tomēr «De facto» vairāki sanāksmes dalībnieki neoficiāli atzina – sanāksmi iniciējis Rīgas mērs un ne viens vien bijis pārsteigts, ka šoreiz līdzi jāņem arī preses sekretāri.

Savukārt «Rīgas Satiksmes» valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens raidījumam skaidroja, ka sanāksme notikusi, jo «pavasaris sākās, jaunas tēmas, vasara, velosipēdisti, tā ir mūsu aktualitāte vasarā», taču pārvaicāts, kāpēc tad pie mēra bija jāpulcējas arī par sadarbību ar medijiem atbildīgajiem, Bemhens vien sacīja, ka «acīmredzot ir jāpasniedz šī ziņa par velosipēdistu braukšanu sabiedriskajā transportā arī lietotājiem.»

Vairāki tās dalībnieki neoficiāli gan atzina, ka sapulce drīzāk ir saistīta ar Rīgas domes vadības vēlmi daudz biežāk parādīties presē un medijos ar dažādiem labiem darbiem, jo pašvaldību vēlēšanas nav aiz kalniem.

Mēra preses sekretāre Anna Kononova gan minēja visai nevainīgus sanāksmes iemeslus, sakot, ka «visiem pašvaldības uzņēmumiem sākas diezgan lieli jauni projekti, kuri tiks īstenoti pavasara un vasaras laikā un runa iet par to, kā mēs informējam rīdziniekus par tiem jaunumiem, kas notiek pilsētā un kas uz viņiem ļoti tiešā veidā attiecas.»

Viņa gan arī atzina, ka Ušakovs «noteikti negribētu stāvēt malā tajās lietās, kur kaut kas labs notiek.»

Domes amatpersonas gan noliedz, ka šādi pilsētas vadība uz pašvaldības kapitālsabiedrību rēķina vēlas paspodrināt savas spalvas. Taču skaidrs – dažādu būvju un iestāžu vai jaunizbūvētu ielu atklāšanas lentīšu griešanas čempionāts ir sācies. Turklāt domē spriež, ka čempionāta dalībnieki būs veseli divi. Par tiesībām pārgriezt vienu vai otru lentu vai atklāt vienu vai otru iestādi savā starpā savā ziņā cīnoties Rīgas mērs Nils Ušakovs un vicemērs Andris Ameriks.

Domei piederošās kapitālsabiedrības sabiedrības informēšanai un dažādām publicitātes kampaņām atvēlējušas visai ievērojamus līdzekļus – domes budžetā tam paredzēti 65 tūkstoši latu, bet, piemēram, «Rīgas Siltums» mārketinga un publicitātes aktivitātēm atvēlējis 81 tūkstoti latu, no kuriem četri ieplānoti objektu atklāšanai un kapsulas ierakšanai, raksta Apollo.lv.

Pa 35 tūkstošiem šādām aktivitātēm šogad plānojis tērēt arī «Rīgas Centrāltirgus» un «Rīgas Ūdens».

Bet «Rīgas Pilsētbūvniekam» jau ieplānoti konkrēti publicitātes līgumi – pašvaldībai piederošais uzņēmums iecerējis slēgt līgumus ar Baltijas pirmo kanālu, gan REN TV, gan laikrakstu «Vesti». 


Diskusija par rakstu (0) , Anna Kononova, Nils Ušakovs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats