16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Saeima CVK priekšsēdētāja amatā ievēl Arni Cimdaru
Saeima CVK priekšsēdētāja amatā ievēl Arni Cimdaru
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 22. marts 2012, 11:13
Saeima ceturtdien, 22.martā, 77 deputātiem balsojot par, vienam esot pret, bet trim atturoties, Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja amatā atkārtoti ievēlēja Arni Cimdaru. Tāpat Saeima amatā ievēlēja arī septiņu CVK locekļus.


Par CVK locekļiem Saeima šodien ievēlēja Ritvaru Eglāju, Ievu Gruziņu, Kārli Kamradzi, Dzintru Kusiņu, Aleksandru Maļcevu, Loretu Skabursku un Sniedzi Sproģi. 

Iepriekš A.Cimdara un septiņu CVK locekļu kandidatūras guva arī Saeimas Juridiskās komisijas atbalstu. Iztaujājot katru no klātesošajiem kandidātiem, komisijas deputāti interesējās par kandidātu profesionālo pieredzi un skatījumu uz CVK turpmākā darba prioritātēm, tostarp elektroniskās balsošanas ieviešanu, vēlēšanu iecirkņu darba uzlabošanu un to, kā nepieļaut referendumu rīkošanu par Satversmei neatbilstošām likumdošanas iniciatīvām.

Likums „Par Centrālo vēlēšanu komisiju” nosaka, ka Saeima ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc tās sanākšanas izveido Centrālo vēlēšanu komisiju kā pastāvīgi darbojošos valsts institūciju. Centrālā vēlēšanu komisija nodrošina Saeimas vēlēšanu, Eiropas Parlamenta vēlēšanu, republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu, kā arī tautas nobalsošanas un likumu ierosināšanas sagatavošanu un vadīšanu.

CVK sastāvā ir deviņi locekļi. CVK priekšsēdētāju un septiņus vēlēšanu komisijas locekļus ievēlē Saeima, bet vienu locekli no tiesnešu vidus — Augstākā tiesa savā plēnumā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Arnis Cimdars, CVK, Saeima

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats