28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Programmas Radi Rīgu! ietvaros notiks forums par piecu apkaimju attīstības vīzijām
Programmas Radi Rīgu! ietvaros notiks forums par piecu apkaimju attīstības vīzijām
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 21. marts 2012, 11:25
Rīgas domes sēžu zālē 22. un 23. martā notiks intensīvās apmācības programmas „Radi Rīgu!” forums, kurā visi interesenti varēs iepazīties ar piecu apkaimju – Āgenskalna, Bolderājas, Daugavgrīvas, Čiekurkalna, Ziepniekkalna un Maskavas priekšpilsētas - attīstības vīzijām.


Forums 22. martā norisināsies no plkst. 9.00 līdz 17.00, bet 23. martā no plkst. 9.00 līdz 15.30. Piektdien, 23. martā, plkst. 14.00 plānotajā diskusijā „Rīgas telpa, ārtelpa un telpiskā plānošana” piedalīsies arī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Projekts „Radi Rīgu!” ir intensīva apmācības programma, kuras ietvaros arhitekti, telpiskās plānošanas un citi nozares speciālisti piedalījās praktiskos un teorētiskos semināros, sagatavojot piecu Rīgas apkaimju sakārtošanas priekšlikumus. Lai tos pilnveidotu, aizvadītā gada laikā "Radi Rīgu" radošās komandas ir pētījušas šo apkaimju vēsturi, tikušās ar iedzīvotājiem un aizvadījušas diskusijas ar dažādiem pilsētvides plānošanas speciālistiem un izpilddirekciju pārstāvjiem.

Projektu koordinē Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultāte, Lēvenes Katoļu universitāte, ainavu projektēšanas darbnīca ALPS un Urban Institute Rīgā. To atbalsta Flandrijas pārstāvniecība pie Beļģijas vēstniecības, Spānijas vēstniecība, Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrija, Rīgas dome un tās Pilsētas attīstības departaments, Rīgas pašvaldības aģentūra "Rīgas pilsētas arhitekta birojs", Rīgas izpilddirekcijas, nodibinājums "Rīga 2014", Latvijas Arhitektu savienība, arhitektu informācijas centrs (AIC).

Forumu atklās Flāmu valdības pārstāvis Baltijā Kūns Haverbeke un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītājas vietnieks Valdis Zagorskis. Foruma viesi ir arī Barselonas pilsētmeistars, arhitekts Jordi Farrando, Kopenhāgenas pilsētas galvenā arhitekte Tīna Sābī, grupu vadītāji profesori Žefs van den Brūks un Marks Martens. Diskusijā par pilsētvides attīstību piedalīsies arī Igaunijas urbāno aktīvistu laboratorijas "Linnalabor" dalībnieki un Beļģijas universitāšu profesori.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Ameriks, Radi Rīgu!

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats