24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zatleram drīz būs jauns limuzīns
Zatleram drīz būs jauns limuzīns
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 9. marts 2012, 11:33
Zatlera Reformu partijas līderis Valdis Zatlers viņam kā eksprezidentam pienākošos luksusa klases auto saņems vai nu šā mēneša beigās, vai aprīļa sākumā. Tātad turpmākos gandrīz četrus gadus viņš pārvietosies ar melnu metāliskas krāsas limuzīnu, kam salona apdarē izmantota brūnas ādas krāsa un koks.


Luksusa auto, kā jau liecina šīs klases apzīmējums, nodrošina lielākas ērtības nekā vidusmēra mašīna. Tomēr V. Zatlera dienesta auto būs aprīkots arī ar tādiem gadžetiem jeb iekārtām, bez kurām varētu iztikt. Vēl jo vairāk tad, ja pieņemam, ka eksprezidents lielākoties pārvietojas pa Rīgu vai tās tuvāko apkaimi.

Viena no eksprezidenta limuzīna ekstrām būs, piemēram, nakts redzamības apgaismojums. Mašīnas tehniskajā specifikācijā kā papildaprīkojums tika prasīts arī gumijas paklājs, bet velūra paklāji nebūs tikai V. Zatlera braucamā neatņemama piedeva. Nomājot auto eksprezidenta Gunta Ulmaņa vajadzībām, arī Valsts prezidenta kanceleja izvirzīja šādu prasību. V. Zatlera limuzīns varēs izcelties arī ar karoga kātiem, tomēr Aizsardzības ministrijā (AM) skaidro, ka tie noderēšot vēlāk, kad mašīnu izmantos VIP personu vešanai vai protokola vajadzībām.

Pašreizējo auto, ar ko pēc prezidentūras beigām pārvietojas V. Zatlers, izmantos Militārā policija savām vajadzībām. V. Zatlers pats pie 65 000 latu vērtā Audi stūres nesēdīsies, viņam būs šoferis, sacīja AM Militāri publicistisko attiecību departamenta vadītājs Airis Rikveilis.

***

EKSPREZIDENTA LIMUZĪNS

Kopš prezidenta pilnvaru beigām V. Zatlers pārvietojas ar valsts piešķirtu Chrysler minivenu.

Aizsardzības ministrijas izsludinātajā konkursā par luksusa klases limuzīna iegādi V. Zatlera vajadzībām uzvarēja SIA Moller Auto Latvia, piedāvājot 65 304 latus vērtu (ieskaitot pievienotās vērtības nodokli) auto.

V. Zatlers turpmāk pārvietosies ar 2012. gadā izgatavotu pilnpiedziņas automobili Audi A8 L ar 4,2 litru benzīna dzinēju.

Konkursā uzvarēja pretendents ar lētāko piedāvājumu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Audi A8 L, Valdis Zatlers, Zatlera Reformu partija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats