16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Krievijas politologs: Latvija ir viensēta; taču tam ir priekšrocība globālajos karos
Krievijas politologs: Latvija ir viensēta; taču tam ir priekšrocība globālajos karos
Autors: Apollo.lv / 6. marts 2012, 10:57
Igaunija, Latvija, Lietuva – tās ir Eiropas viensētas. «Taču – jūs neesat vientuļi. Tagad Balkānos ir lērums tādu pašu viensētu,» intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» atzina pazīstamais Krievijas politologs, «Ņezavisimaja gazeta» dibinātājs, žurnāla «Poļitičeskij klass» galvenais redaktors, Maskavas Valsts universitātes Augstākās televīzijas skolas dekāns Vitālijs Tretjakovs.


Paskaidrojot savu apgalvojumu, viņš norādīja, ka tas nozīmē - šīs viensētu valstis lēmumus nepieņem pašas, raksta Apollo.lv.

«Jā, Briseli un Vašingtonu neuztrauc, kāda ir ēdienkarte jūsu restorānos. Pagaidām. Jūs varat paši izvēlēties saviem restorāniem mēbeles un izkārtot tās. Pagaidām. Taču smēķēt šajos restorānos jūs vairs nevarat. Un ne tāpēc, ka jūs paši tā nolēmāt. Tāpēc, ka tā nolēma Briselē,» sacīja Krievijas politologs.

Viņš norādīja, ka Latvijas balss netiek ņemta vērā. «Netiek ņemta vērā pat Grieķijas balss, kur smēķē ap 60% iedzīvotāju. Bet, ja jau jums nedod tiesības lemt – smēķēt restorānos un tualetēs, kā gan cerēt, ka jums dos tiesības lemt kādus nopietnākus jautājumus? Lemj centrs,» paskaidro Tretjakovs.

Viņš gan norāda uz viensētu priekšrocību: «Taču – jums ir priekšrocība. Lai arī globālie kari, kurus parasti kurināja eiropieši, it kā nav paredzami, jāatceras, ka stratēģiskais trieciens parasti tiek vērsts pret centru, nevis perifēriju. Visbiežāk izdzīvo viensētās.»


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievija, Vitālijs Tretjakovs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats