20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Einara Repšes mīkla politikas varenajiem
Einara Repšes mīkla politikas varenajiem
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 5. marts 2012, 9:34
Kopš 2010. gada novembra aktīvo politiku pametušais Einars Repše nodibinājis biedrību Latvijas attīstībai, kura, iespējams, ar laiku pārveidosies par politisko partiju. Viņš noliedz pieņēmumu, ka tas liecina par muguras uzgriešanu Vienotībai.


Skaidrojot lēmumu par biedrības dibināšanu, E. Repše politiku pielīdzināja bioloģiskajai daudzveidībai, kura veicina evolūciju. «Arī mūsu biedrība ar savu parādīšanos vienīgi dažādos viedokļus un veicinās politikas attīstīšanos,» Neatkarīgajai teica E. Repše.

Nenoliegdams, ka joprojām ir arī partijas Vienotība biedrs, E. Repše uzslavē tās darbību un piebilst, ka arī Zatlera Reformu partija ir respektējams politiskais spēks, taču jaunā biedrība potenciālos partnerus saskatot vairākās labējās politiskajās organizācijās, un šā iemesla dēļ būtu nepareizi uzsākt jaunu iniciatīvu jau esoša formējuma ietvaros, raksta NRA.LV.

E. Repše nenoliedz, ka jaundibinātā biedrība ar laiku varētu kļūt arī par partiju, taču tas pagaidām neesot aktuāli. Nespēdams vai nevēlēdamies atklāt nosacījumus, kad šāda transformācija notiks, E. Repše attrauca, ka partiju dibinās tikai tad, ja radīsies nepieciešamība.

Jaundibinātajā biedrībā iesaistījušies ilggadējie E. Repšes kolēģi, darījumu partneri un citi aktīvisti – uzņēmējs Olafs Berķis un banķieris Valērijs Belokoņs, kas kreditējis vairākus E. Repšes projektus, Vienotības biedrs, Rīgas domes deputāts Edgars Jaunups, kas sociālajā tīklā Twitter paudis neapmierinātību ar Vienotības kursa maiņu, un no Jaunā laika izslēgtais E. Repšes kādreizējais padomnieks un par pelēko kardinālu dēvētais Dans Titavs. Biedrības rindām piekļāvušies arī miljonāri Donāts Vaitaitis un Uldis Mierkalns, Vienotības priekšvēlēšanu kampaņas veidotājs Ainārs Ščipčinskis un aģentūras LETA valdes priekšsēdētāja vietnieks Agris Strautnieks.

Latvijas Universitātes asociētais profesors Ojārs Skudra, ņemot vērā V. Belokoņa, kas pārstāv krievvalodīgo biznesa eliti, klātbūtni projektā, izvirza versiju, ka projekts iecerēts, lai piesaistīto to elektorātu, kas 11. Saeimas vēlēšanās balsoja par Saskaņas centru.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Einārs Repše

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats