25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Raidījums: pielaide valsts noslēpumam atteikta vēl vienam SC deputātam
Raidījums: pielaide valsts noslēpumam atteikta vēl vienam SC deputātam
Autors: IR.lv / 26. februāris 2012, 23:14
Satversmes aizsardzības birojs (SAB) atteicis "Saskaņas centra" Saeimas frakcijas deputātam Sergejam Mirskim izsniegt atļauju darbam ar valsts noslēpumus saturošu informāciju, svētdien ziņoja TV3 raidījums "Nekā personīga".


Neilgā laikā pēc Saeimas ārkārtas vēlēšanām šis jau ir otrais zināmais gadījums, kad SAB nepiekrīt dot SC deputātiem pielaidi slepenai informācijai. Iepriekš atteikumu saņēma SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs, kuram tādēļ nācās aiziet no Saeimas Nacionālās drošības komisijas.

To, ka tagad pielaides izsniegšana atteikta arī Mirskim, "Nekā personīga" apstiprinājis pats politiķis. Viņam tas esot bijis pārsteigums, jo abu iepriekšējo Saeimas sasaukumu laikā SAB Mirskim bija atļāvis piekļūt valsts noslēpumam.

Atteikuma iemesli nav zināmi, jo SAB šādos gadījumos nekādus komentārus nesniedz. Mirskis žurnālistiem teica, ka viņam "absolūti nav priekšstata" par iemesliem, bet pieļāva iespēju, ka tas saistīts ar viņa politisko piederību, raksta IR.lv.

"Es nezinu, varbūt viņiem nepatīk mūsu politiskā pozīcija, man grūti spriest," sacīja Mirskis. Viņš atteikumu nepārsūdzēs.

Mirskis "Nekā personīga" sacīja, ka cer saglabāt savu līdzšinējo amatu Saeimas Ārlietu komisijā, kur ir priekšsēdētāja vietnieks. Mirskis par saņemto pielaides atteikumu esot informējis komisijas vadītāju Ojāru Kalniņu ("Vienotība").


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: pielaide valsts noslēpumam, Saskaņas Centrs, Satversmes aizsardzības birojs, Sergejs Mirskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats