19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Jurkāns: Lindermans referenduma rezultātus vicinās pa visu Eiropu, un mums klāsies ļoti grūti
Jurkāns: Lindermans referenduma rezultātus vicinās pa visu Eiropu, un mums klāsies ļoti grūti
Autors: Apollo.lv / 24. februāris 2012, 13:12
Referendums par krievu valodu kā otro valsts valodu parādīja, ka Latvijas ļaudis nav vienaldzīgi pret valsti - uz referendumu aizgāja 70% latviešu un gandrīz 100% krievu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Labrīt, Latvija!» sacīja ekspolitiķis Jānis Jurkāns.


«Referendums kā rentgens parādīja, ka Latvijā ir ielaista tuberkuloze un kaut kas ir jādara. Jautājums, vai mūsu speciālisti to saprot. Es redzu, ka nē - parādās visādas pusceptas idejas. Viens saka «pametīsim viņiem Ziemassvētkus!», cits apgalvo, ka svētki jādod tiem, kam vajag. Tas izraisītu valstī haosu. Manuprāt, prezidentam vajadzētu sasaukt ekonomisko un inteliģences eliti un runāt - ko darām, un kā šo ielaisto slimību ārstējam. Izlikties, ka mēs esam veseli ir vienkārši muļķīgi, jo Vladimirs Lindermans paķers šos referenduma rezultātus, kas viņam ir spoža uzvara, vicinās pa visu Eiropu un mums klāsies ļoti grūti,» sacīja Jurkāns.

Jurkāns tāpat uzsvēra, ka neredz Krieviju kā Latvijas ārējos ienaidniekus, raksta Apollo.lv.

«Kāpēc lai Krievija būtu Latvijas ienaidnieki? Krievijai jādomā, kā izdzīvot pašai. Krievijas ārpolitikas akcenti vairāk tiks virzīti nevis uz Eiropu, bet uz Āziju. Tāpēc biedēt mūs ar Vladimiru Putinu un Krieviju ir aplami, jo, ja arī Krievijai paliek zināmas ekonomiskās intereses Eiropā, tad tās ir pārdot savu naftu un gāzi. Krievijai, kas šodien ir tik nomākta ar savām problēmām, domāt par situāciju Latvijā, tīkot te kaut kādus iekarojumus un atbalstīt krievvalodīgos šeit, kas varbūt uz to cer, tas viss ir galīgi garām,» teica Jurkāns.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jānis Jurkāns, referendums, Vladimirs Lindermans

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats