25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » ZRP savdabīga ideja: piedāvā katram iedzīvotājam vienu īpašu brīvdienu
ZRP savdabīga ideja: piedāvā katram iedzīvotājam vienu īpašu brīvdienu
Autors: Apollo.lv / 22. februāris 2012, 18:07
Zatlera reformu partija (ZRP) trešdien frakcijas sēdē nolēmusi strādāt pie grozījumiem Darba likumā, lai piedāvātu vienu īpašu brīvu dienu, kas varētu tikt izmantota pēc katra darbinieka reliģiskajiem vai ģimenes ieskatiem, portālam «Apollo» pavēstīja partijas pārstāve Daiga Holma.


Partijā uzskata, ka, piemēram, pareizticīgie un vecticībnieki šo dienu varētu izmantot 7.janvārī, savukārt - katoļi - 15.augustā, ebreji - savos reliģiskajos svētkos.

«Katram tādējādi tiktu nodrošināta brīva iespēja svinēt sev nozīmīgu svētku dienu. Tādējādi arī no darba devēju viedokļa nebūtu tik sarežģīti nodrošināt nepārtrauktu darba ritmu, jo, piemēram, par minēto svētku dienu varētu vienoties, noslēdzot darba līgumu,» norāda partijā.

ZRP rosinās šo jautājumu skatīt nākamās pirmdienas Koalīcijas sadarbības padomes sēdē.

Jau šobrīd likuma «Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām» 1.pantā par svētku dienām ir noteikts, ka pareizticīgie, vecticībnieki un pie citām konfesijām piederošie ticīgie Lieldienas, Vasarsvētkus un Ziemassvētkus atzīmē šo konfesiju noteiktajās dienās. Šādā veidā valsts jau šobrīd ir izcēlusi šo svētku nozīmi, ņemot vērā ievērojamo Latvijā dzīvojošo pareizticīgo un vecticībnieku skaitu. Vienlaikus šī norma ir ļoti neskaidra un grūti piemērojama. Tādēļ nepieciešams risinājums, lai katrs cilvēks varētu pilntiesīgi svinēt sev nozīmīgus svētkus, norāda ZRP.

«Uzskatām, ka šis ierosinājums ir plaši jāizdiskutē ar dažādām sabiedrības grupām, tai skaitā, mazākumtautību pārstāvjiem un reliģisko konfesiju vadītājiem,» uzsver Holma.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: brīvdiena, Daiga Holma, Zatlera reformu partija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats