20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Premjers: jāvērtē, vai vēl viena brīvdiena ir vajadzīga
Premjers: jāvērtē, vai vēl viena brīvdiena ir vajadzīga
Autors: Apollo.lv / 22. februāris 2012, 18:05
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), runājot par iespēju pareizticīgo Ziemmsvētkus noteikt kā brīvdienu, netieši atzīst, ka vēl viena brīva diena ik gadu nebūtu vēlama.


Sarunā «Radio 101» premjers sacīja, ka jautājums par pareizticīgo Ziemassvētku noteikšanu par brīvdienu ir jāizdiskutē. Viņš norāda, ka šis jautājums jāvērtē arī no aspekta, kā vēl viena papildus brīvdiena atsauksies uz ekonomiku, atgādinot, ka darba devēji noteikti pret to iebilstu, raksta Apollo.lv.

Vienlaikus premjers norādīja, ka attiecībā uz pareizticīgo Ziemassvētkiem ir iespējami starprisinājumi. «Var noteikt to kā atzīmējamo dienu,» sacīja viņš.

Ierosinājums par oficiālu svētku dienu mūsu valstī noteikt arī pareizticīgo Ziemassvētkus ir solis sabiedrības sašķelšanas, nevis saliedētības virzienā, tādēļ «Vienotība» šādu ierosinājumu neatbalsta, tikmēr aģentūru LETA informēja «Vienotības» preses sekretāre Laila Timrota.

«Vienotība» norāda, ka visas konfesijas Latvijā ir vienlīdz cienījamas un tradicionāli mūsu valstī Ziemassvētki tiek svinēti laikā no 24.decembra līdz 26.decembrim, nedalot sabiedrību pēc kādas no reliģiskajām konfesijām.

Šobrīd sabiedrība tiek saliedēta vienā svētku dienā, nedalot pēc piederības kādai no konfesijām, uzskata «Vienotība».


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: brīvdiena, Radio 101, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats