25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Likumsargi brīdina: referenduma laikā strādās pastiprinātā režīmā
Likumsargi brīdina: referenduma laikā strādās pastiprinātā režīmā
Autors: Apollo.lv / 17. februāris 2012, 16:39
Referenduma laikā Drošības policija (DP) un Valsts policija (VP) strādās pastiprinātā režīmā, lai identificētu potenciālos riskus un apdraudējumus, kas varētu ietekmēt tautas nobalsošanas norisi, kā arī, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un nepieļautu likumpārkāpumus referenduma norises vietās.


To portālam «Apollo» pavēstja Valsts policijas pārste Sintija Virse un Drošības policijas pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa.

Policija tautas nobalsošanas dienā aicina ievērot sabiedrisko kārtību un nemēģināt provocēt uz darbībām, kas varētu izraisīt likuma pārkāpumus. Valsts policijas ekipāžu norīkojumi būs maksimāli pietuvināti referenduma norises vietām, lai operatīvi reaģētu uz jebkāda veida nekārtībām vai pārkāpumiem.

Likumsargi atgādina, ka Krimināllikumā paredzēta atbildība par apzinātu personas kavēšanu brīvi realizēt piedalīties tautas nobalsošanā, lietojot vardarbību, viltu, draudus, uzpirkšanu vai citos prettiesiskos veidos. Kā arī kriminālatbildība paredzēta par tautas nobalsošanas dokumentu viltošanu, nepareizu balsu saskaitīšanu un aizklātas balsošanas pārkāpšanu.

«Personām, kuru rīcībā ir informācija par pretlikumīgām darbībām, kas saistītas ar kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības, rezultātu viltošanu, vēlētāju informatīvās ietekmēšanas gadījumiem, kā arī mēģinājumiem traucēt mierīgu vēlēšanu norisi, lūdzam vērsties tuvākajā policijas iecirknī, zvanot: 110, vai arī Drošības policijā, zvanot: 67208964, vai sūtot e-pastu: dpdd@dp.gov.lv,» aicina likumsargi.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Kristīne Apse-Krūmiņa, referendums, Sintija Virse

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats