25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Uztraucas, ka daudzi pensionāri nevarēs piedalīties referendumā
Uztraucas, ka daudzi pensionāri nevarēs piedalīties referendumā
Autors: Apollo.lv / 14. februāris 2012, 17:45
Pastāv iespēja, ka daudzi Latvijas pensionāri nevarēs piedalīties gaidāmajā referendumā, jo viņiem nebūs iespēju nokļūt līdz balsošanas iecirkņiem, portālam «Apollo» pavēstīja parlamenta neatkarīgo deputātu grupa.


Latvijas pensionāru federācija (LPF) prognozē, ka bez palīdzības ļoti daudzi pensionāri valodas referendumā nevarēs piedalīties, jo viņiem būs neiespējami nokļūt līdz balsošanas iecirkņiem. Tādēļ LPF un Saeimas neatkarīgie deputāti ir vienojušies kopīgam aicinājumam, kurā ikvienu Latvijas iedzīvotāju lūdz palīdzēt pensionāriem referenduma dienā nokļūt līdz balsošanas iecirkņiem.

«Pensionāriem šis ir ļoti aktuāls jautājums un lielākā daļa vēlas paust savu nostāju. Iespēja balsot attālināti pensionāriem ir pārlieku sarežģīta, savukārt nokļūt balsošanas iecirkņos, sevišķi, ja būs nelabvēlīgi laika apstākļi, daudziem pensionāriem būs neiespējami,» norāda Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) vadītāja Aina Verze.

«Ikviens no mums pazīst kādu vecāka gada gājuma cilvēku kam nav iespēju nokļūt līdz balsošanas iecirkņiem, tādēļ aicinām Latvijas iedzīvotājus, kam ir šāda iespēja, piedāvāt savu palīdzību. Šis ir valstiski svarīgs notikums un mums ir vienam otru jāatbalsta, lai ikvienam būtu iespēja piedalīties referendumā un paust savu nostāju,» aicina deputāts Gunārs Rusiņš.

Tāpat arī neatkarīgo deputātu grupa iecerējusi runāt ar Pašvaldību savienību, un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru, lai noskaidrotu ko šajā jautājumā iecerējušas darīt pašvaldības - kādas būs iespējas nodrošināt autobusus, lai uz iecirkņiem izvadātu pensionārus.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: pensionāri, referendums

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats