20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Krievu inteliģence klusē - tas ir bīstams precedents
Krievu inteliģence klusē - tas ir bīstams precedents
Autors: Apollo.lv / 13. februāris 2012, 12:37
Latvijas Radošo savienību padomes valdes priekšsēdētāja Ieva Struka neslēpj, ka latvieši paši ir vainojami pie tā, ka pieļauts referendums par krievu valodu kā otru valsts valodu. Viņa norāda, ka referenduma ierosināšana ir absurda, taču ne referenduma norise.


Struka sarunā Latvijas Radio pirmdienas rītā sacīja, ka pilsoņiem noteikti ir jāpiedalās referendumā un jābalso atbilstoši savai sirdsapziņai, raksta Apollo.lv.

«Es negribētu neko prognozēt, tas pārvērtīsies par skriešanās sacensību. Tur nevajag taisīt atrakcijas. Svarīgi apzināties, ka uz referendumu jāiet, jābalso atbilstoši savai sirdsapziņai. Tas, manuprāt, ir vēsturiski. Ceru, ka pilsoņiem būs kopīgs viedoklis, ka Latvijā var būt tikai viena valsts valoda,» sacīja viņa.

«Mēs esam naiva, labticīga un piedodoša tauta,» sacīja Struka, runājot par to, ka līdz referendumam nonācām pašu vainas dēļ. «Ja referendums notiek, tā ir nopietna politiska griba. Viedoklis ir tikai par vai pret,» sacīja viņa.

Struka sarunā arī neslēpa, ka viņu pārsteidz, ka jautājumā par to, ka referendumā jābalso pret divvalodību, klusē Latvijas krievu inteliģence. «Krievu inteliģence klusē, un tas ir bīstams precedents. Par to ir vērts padomāt. Vienīgais, kas savu viedokli skaidri ir paudis [dažādos medijos] ir Mihails Gruzdovs,» sacīja viņa.

Jāsaprot, ka pēc 20 gadiem var notikt referendums par angļu valodu kā otru valsts valodu, tāpēc jau tagad ir jāparāda, ka šajā valstī var būt tikai viena valsts valoda, uzsvēra Struka.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ieva Struka, Mihails Gruzdovs, referendums

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats