25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Prognozē augstu aktivitāti referendumā
Prognozē augstu aktivitāti referendumā
Autors: Apollo.lv / 13. februāris 2012, 12:35
Šīs nedēļas nogalē gaidāmajā valodu referendumā speciālisti prognozē augstu pilsoņu aktivitāti, pirmdien raksta «Diena».


«Providus» pētniece Iveta Kažoka domā, ka pilsoņu aktivitāte varētu būt pat lielāka, nekā bija referendumā par Saeimas atlaišanu. Toreiz uz vēlēšanu iecirkņiem atnāca 689 988 balsstiesīgie pilsoņi jeb 44,73%. Vienlaikus Kažoka uzskata, ka tas būs atkarīgs no pēdējās nedēļas pavērsieniem aģitācijas kampaņā.

Arī Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš ir pārliecināts, ka aktivitāte būs augsta, ņemot vērā politisko spēku aktivitātes, raksta Apollo.lv.

Tomēr piesardzīgāks savās prognozēs ir CVK vadītājs Arnis Cimdars, kurš norāda, ka daudz kas ir atkarīgs no vēlētāju uzrunāšanas intensitātes tuvākajās dienās. Cimdars gan neslēpj: viņš pieļauj, ka referendumu varētu apmeklēt visi balsstiesīgie – komisija tam esot gatava.

Savukārt politologs Jānis Kapustāns laikrakstam izteicies, ka aktīvākie būs pensionāri un jaunieši, pasīvākā grupa varētu būt vidējā paaudze, kas vairāk nomākti ar ekonomiskajām grūtībām.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Arnis Cimdars, Arnis Kaktiņš, CVK, Iveta Kažoka, Jānis Kapustāns, Providus, referendums, SKDS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats