20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Politologs: premjera valdību darba stils miegaini pelēcīgs un rāms; krāšņākais ieguvums - Ķīlis
Politologs: premjera valdību darba stils miegaini pelēcīgs un rāms; krāšņākais ieguvums - Ķīlis
Autors: Apollo.lv / 27. janvāris 2012, 12:48
Premjera Valda Dombrovska nu jau trešās valdības darba stils fundamentāli nemainās - tas ir miegaini pelēcīgs un rāms, bet uz mērķi ejošs. Šīs valdības krāšņākais ieguvums - izglītības ministrs Roberts Ķīlis (ZRP), uzskata politologs Jānis Ikstens.


Viņš intervijā Latvijas Radio, vērtējot pašreizējās valdības 100 dienās paveikto, norādīja, ka kopumā proaktīvas rīcības arī šajā valdībā ir maz.

Ikstens atzinīgi novērtēja valdības paveikto «Latvijas Krājbankas» kraha laikā: «Jāteic, gods, kam gods, noguldījumu garantiju fonds nostrādāja nevainojami, protams, ir lielie noguldītāji, bet tas ir cits stāsts, kopumā tas nostrādāja veiksmīgi.»

Politologs gan neuzskata, ka šajā valdībā varam domāt par dramatiskiem pavērsieniem lēmumu pieņemšanā. Varam runāt, ka triju oligarhu ietekme ir vājināta, tomēr tie tikumi, kas iedibināti līdz šim, nav joprojām pilnībā iznīkusi, raksta Apollo.lv.

Runājot par Zatlera reformu partijas (ZRP) ienākšanu, pēc politologa domām, krāšņākais ieguvums ir izglītības ministrs Roberts Ķīlis.

Ikstens uzsvēra uz atšķirību starp ministriem ar pieredzi ministriju darbā un ministriem bez prāvas pieredzes, proti, visi ministri savās rīcībās bijuši rāmi un apdomīgi, ko nevarētu teikt par kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi (NA) un Ķīli.

«Te redzam, ka tie, kas ir bez prāvas pieredzes, nāk ar revolucionāru uzstādījumu. Tas nav slikti, bet izskatās komiski,» sacīja politologs.

Kultūras ministre pieļāvusi lielu kļūdu, jo pret viņu nostājusies ministrijas valsts sekretāre, kas ir liels spēlētājs ministrijās, uzskata politologs.

Jau ziņots, ka 1.februārī apritēs simts dienas Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) vadītajai trešajai valdībai, un šodien premjers ar ministriem informēs par paveikto.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jānis Ikstens, Roberts Ķīlis, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats