25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zatlers: ZRP nav mājdzīvnieks, ko var pieradināt
Zatlers: ZRP nav mājdzīvnieks, ko var pieradināt
Autors: IR.lv / 19. janvāris 2012, 18:25
Zatlera Reformu partija (ZRP) nav mājdzīvnieks, ko pie kaut kā var pieradināt, un sadarbību ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) valdībā neredz, ziņo BNS.


Vienlaikus ZRP ir gatava sarunām ar visiem Saeimas politiķiem, lai nodrošinātu nepieciešamo divu trešdaļu atbalstu valstiski svarīgos jautājumos, ceturtdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu sacīja ZRP vadītājs Valdis Zatlers.

Zatlers pastāstīja, ka prezidents un ZRP ir vienisprātis, ka nav pieļaujama vilcināšanās ar Lisabonas līguma grozījumu ratificēšanu, jo vilcināšanās vai noraidošs balsojums var ietekmēt Latvijas lauku attīstību. ZRP būšot gatava runāt ar visu Saeimā pārstāvēto spēku, tajā skaitā Zaļo un zemnieku savienības pārstāvjiem, lai nodrošinātu nepieciešamo divu trešdaļu parlamentāriešu atbalstu līguma grozījumiem un nebūtu ierobežotas iespējas apgūt pēc iespējas plašāku Eiropas fondu atbalstu lauksaimniekiem, raksta IR.lv.

"Mēs šajā jautājumā, kas ir valstisks jautājums, runāsim ar visiem 100 deputātiem," apliecināja Zatlers.

Vienlaikus gan viņš uzsvēra, ka ZRP nav "nekāds mājdzīvnieks, ko var pieradināt", runājot ar iespējām ZRP tomēr spēt nākotnē sastrādāties valdībā ar Zaļo un zemnieku savienību. ZRP cieši pieturoties pie tā, ko teikuši pirms vēlēšanām, ka ar oligarhu partijām nesadarbosies, un šo sarkano līniju neplāno pārkāpt.

Viņš teica, ka pašreizējā valdība nākusi ar mērķi nostrādāt trīs gadus un tas ietver arī valdības sastāva stabilitāti, līdz ar to nevar būt runas ar ZZS iesaisti valdībā. Viņš arī piebilda - lai izvairītos no iespējamības atgriezties oligarhu vadītā valstī, "mums jāiet konsekventi uz priekšu, nevar pieļaut pat minimālu cerību, ka šie oligarhu laiki var atgriezties".

Zatlers norādīja, ka grūtāks jautājums ir 26 Eiropas valstu savstarpējā līguma noslēgšana, taču šajā jautājumā nav steigas, jo galīgā līguma teksta piedāvājuma vēl nav un vēl gaidāmas diskusijas dalībvalstu vidū.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents šonedēļ sācis sarunas ar partijām par jautājumiem, no kuru risinājuma un konkrētiem Saeimas balsojumiem ir atkarīga turpmākā Latvijas virzība gan iekšpolitiski, gan Eiropas Savienības aktuālo jautājumu kontekstā.

Tādēļ prezidenta izvirzītajā sarunu darba kārtībā ir jautājumi par Latviju Eiropas Savienībā ‒ Lisabonas līguma grozījumu ratifikācija, jaunais Eiropas Savienības līgums, kā arī dažādi jautājumi, kas ir svarīgi Latvijai iekšpolitiski.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Valdis Zatlers, Zatlera Reformu partija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats