24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Rīgas dome brīdina: pastiprināti tiks kontrolēta ietvju tīrība pilsētā
Rīgas dome brīdina: pastiprināti tiks kontrolēta ietvju tīrība pilsētā
Autors: Apollo.lv / 16. janvāris 2012, 18:36
Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs aicina ēku īpašniekus un apsaimniekotājus pievērst pastiprinātu uzmanību pienācīgai ietvju un trotuāru, kā arī namu jumtu attīrīšanai no sniega un apledojuma. Pilsētas izpilddirekciju administratīvajām inspekcijām dots uzdevums pastiprināti kontrolēt ietvju tīrību, informē Rīgas domē.


«Lai arī šogad ziema par sevi atgādināja vēlāk nekā ierasts, tas nenozīmē, ka apsaimniekotāji drīkst aizmirst par saviem pienākumiem laicīgi attīrīt un nokaisīt saviem īpašumiem piegulošās ietves. Pēdējo dienu statistika par gūtajām traumām netīrīto trotuāru dēļ atgādina, ka ziema ir atnākusi, bet ne visi tai bijuši gatavi,» norāda Radzevičs.

Izpilddirektors arī norāda, ka gadījumā, ja gājējiem rodas zaudējumi netīrītu ietvju vai māju jumtu dēļ, tie var vērsties pret apsaimniekotājiem civiltiesiskajā ceļā. Par negadījumiem nekavējoties jāziņo konkrētai pilsētas rajona izpilddirekcijas administratīvajai inspekcijai vai Pašvaldības policijai. Tikai šo institūciju sastādīti protokoli var kalpot par pamatu iespējamai kompensācijas piedziņai tiesiskā ceļā.

Pagājušās nedēļas nogalē Pašvaldības policija ir sastādījusi 34 apskates protokolus, tajā skaitā 26 par nenotīrītām gājēju ietvēm, bet četrus par nenotīrītiem jumtiem, raksta Apollo.lv.

Policija saņēmusi informāciju par septiņiem gadījumiem, kad cilvēki guvuši traumas, nokrītot uz netīrītām ietvēm. Veicot pārbaudes, pārkāpumi apstiprinājās gan tikai četros gadījumos.

Pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi paredz naudas sodus par savlaicīgu ēkas jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma, kā arī par netīrītām, nekaisītām ietvēm. Maksimālais sods fiziskām personām var sasniegt 250 latus, bet juridiskām personām – 1000 latus.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Juris Radzevičs, Rīgas dome

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats