25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » KNAB pārbauda Saskaņas centra finansējumu; Urbanovičam liedz pielaidi valsts noslēpumam
KNAB pārbauda Saskaņas centra finansējumu; Urbanovičam liedz pielaidi valsts noslēpumam
Autors: NRA.lv / 15. janvāris 2012, 20:55
Saskaņas centra līderis Jānis Urbanovičs, visdrīzāk, Saeimas Nacionālās drošības komisijā vairs nestrādās. TV3 raidījums “Nekā Personīga” ziņo, ka viņš līdz šim nav saņēmis augstākās kategorijas pielaidi darbam ar valsts noslēpumu un pēc raidījuma rīcībā esošās informācijas viņam ir šķēršļi to saņemt. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ir sākta izmeklēšana par Saskaņas centra finanšu tīrību pirms Saeimas vēlēšanām. Biroja uzmanības lokā nonākusi arī kampaņa parakstu vākšanai par krievu valodas referendumam.


Līdzīgi kā iepriekšējā, arī šajā - 11.Saeimā - Saskaņas centra priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs vēlējās turpināt darbu parlamenta Nacionālās drošības komisijā. Šajā komisijā izskata sevišķi svarīgus jautājumus, kas saistīti ar valsts drošību, tādēļ tās locekļiem nepieciešama augstākā pielaide valsts noslēpumam. Deputātam tāda iepriekšējā Saeimā bija, taču 11.Saeimā tā bija jāprasa no jauna. Urbanovičam tā joprojām nav piešķirta, un „Nekā personīga” rīcībā esošā informācija liecina, ka šoreiz viņš pielaidi nesaņems, raksta NRA.lv.

Saskaņas centra Saeimas vēlēšanu kampaņa bija necaurspīdīga un tai uzmanību pievērsa KNAB. Birojs pārbaudīja Krievijas partijas „Vienotā Krievija” konsultantu piesaisti Daugavpils aģitatoru apmācībā. To mēs konstatējām pāris mēnešus pirms Saeimas vēlēšanām Daugavpils kultūras namā. Partijas līderi tā arī nespēja sniegt pārliecinošu atbildi, kas šos ekspertus piesaistījis. KNAB interesēja arī vizuālās reklāmas uz Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta. Ne partija, ne arī Rīgas satiksme neatklāja, cik tās izmaksāja.

„Nekā personīga” rīcībā esošā informācija liecina, ka izmeklētāju uzmanības lokā nonācis arī jautājums – kurš finansējis reklāmas kampaņu krievu valodas referenduma ierosināšanai. Bija aizdomas, ka to finansēja ar Saskaņas centru saistīti cilvēki.

Neoficiālas ziņas liecina, ka Urbanoviča vietā NDK varētu strādāt Andrejs Klementjevs, kuram jau ir šāda darba pieredze.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jānis Urbanovičs, KNAB, Saskaņas Centrs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats