28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Arī žurnāliste Anita Brauna atsaukusi savu kandidatūru NEPL locekles amatam
Arī žurnāliste Anita Brauna atsaukusi savu kandidatūru NEPL locekles amatam
Autors: NRA.lv / 11. janvāris 2012, 18:06
Kļuvis zināms, ka arī žurnāliste Anita Brauna atsaukusi savu kandidatūru NEPL locekles amatam.

Jau ziņots,ka šodien pirms tikšanās režisors Pēteris Krilovs ir atsaucis savu kandidatūru Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amatam, pamatojot to ar lielo aizņemtību.

Līdz ar to uz piecām vietām NEPLP palikuši 15 kandidāti.

Trešdien komisija uzklausa visus kandidātus, kas izvirzīti otrajai kārtai. Deputātiem bija dažādi jautājumi par to, kādu kandidāti redz sabiedrisko mediju nākotni, kā mediju tirgu ietekmēs darījums, kurā par LNT īpašniekiem varētu kļūt TV3 īpašnieki.

Uz katru deputātu jautājumu bija jāatbild visiem kandidātiem. Lai kandidātu iztaujāšana neieilgtu, atbildes laiks bija ierobežots.

Komisija atkal sanāks nākamnedēļ, kad varētu kļūt skaidrāks, kā tā rīkosies tālāk un cik daudzi kandidāti tiks virzīti balsojumam Saeimā.

Par kandidātu vērtēšanas kritērijiem izvirzīti augstākā izglītība, vismaz piecus gadus ilga profesionāla vai akadēmiska pieredze plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes vai cilvēktiesību jomā un laba reputācija.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien uzklausīja 17 kandidātus NEPLP locekļa amatiem.

Kā ziņots, pēc Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas lēmuma uz otro padomes locekļu amata kandidātu izvērtēšanas kārtu tika izvēlēti 17 kandidāti - Latvijas Radioteātra vadītāja Māra Eglīte, Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas lektors Aleksandrs Mirlins, LU Sociālo zinātņu fakultātes lektors Rolands Tjarve, Anša Epnera filmu studijas «AVE» producents, operators un režisors Ivars Zviedris, Eiropas Padomes Mediju un jauno saziņu pakalpojumu saskaņošanas komitejas priekšsēdētājs un kultūras ministres ārštata padomnieks Andris Mellakauls.

Otrajā kārtā iekļuva arī «Turības» Komunikācijas zinātņu katedras vadītājs un Komunikācijas vadības doktora studiju programmas direktors Ainārs Dimants, «Latvijas Vēstneša» portāla nozares redaktore Aija Duļevska-Cālīte, žurnālists, politologs, filmu un raidījumu studijas «Mistrus Media» vadītājs Gints Grūbe, Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra un audiovizuālās mākslas katedras profesors Pēteris Krilovs, SIA «Vesta LK» mārketinga un sabiedrisko attiecību projektu vadītājs Dainis Mjartāns, starptautisku projektu vadītāja un konsultante Rita Našeniece, žurnāla «Ir.lv» žurnāliste Anita Brauna, Elektronisko komunikāciju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ilmārs Muula, Latvijas Televīzijas žurnāliste Ilze Strenga, NEPLP pašreizējā priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece, pašreizējais NEPLP loceklis Sergejs Kārītis un NEPLP jurists Andris Ķēniņš.

Premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") taujāts par jaunā NEPLP sastāva izvēli uzsvēra, ka tas ir Saeimas jautājums.

Taču svarīgākais jaunā Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) sastāva uzdevums ir vienota sabiedriskā medija izveide,pie vienota sabiedriskā medija izveides ir jāķeras klāt praktiski, norādīja premjers.

Tāpat jaunajai padomei ir jānodrošina stingrāka mediju uzraudzība, jo, lai gan normatīvo aktu bāze esot laba, uzraudzība ir samērā vāja un mediji ne vienmēr ievēro visus nosacījumus.

Komisija paredzējusi, ka balsojums Saeimā par jauno NEPLP sastāvu varētu notikt 19.janvārī vai 26.janvārī.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Anita Brauna, LNT, NEPLP, Pēteris Krilovs, TV3

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats