19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Partija „Brīvība.BBND” aicina vienkāršot valodu referenduma biļetenu
Partija „Brīvība.BBND” aicina vienkāršot valodu referenduma biļetenu
Autors: NRA.lv / 8. janvāris 2012, 22:15
Partija „Brīvība.BBND” uzskata, ka gaidāmā valodu referenduma biļetenā iekļautais jautājums „Vai jūs esat par likumprojekta „Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” pieņemšanu?” tieši neatspoguļo grozījumu saturisko jēgu un palielina risku, ka referenduma dalībnieks biļetenu aizpilda pretēji savai pārliecībai.


Tāpēc partija „Brīvība.BBND” ir nosūtījusi ierosinājumu Centrālajai vēlēšanu komisijai par referenduma biļetena satura vienkāršošanu.

"Galvenā ierosinājuma būtība ir papildināt esošo biļetena saturu - līdztekus jautājumam „Vai jūs esat par likumprojekta „Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” pieņemšanu?” iekļaut arī šī jautājuma saturisko jēgu vienkāršotā formā, kā, piemēram, „Vai jūs esat par krievu valodu kā otru valsts valodu Latvijā?”," portālam nra.lv norāda partijas „ Brīvība. BBND” līdzpriekšsēdētājs Anrijs Aumalis.

Partija „Brīvība.BBND” uzskata, ka referenduma satura būtības skaidrojums vienkāršotā valodā ir ļoti svarīgs tiem iedzīvotājiem, kuri ikdienā maz saskaras ar juridiskiem formulējumiem un nav detalizēti iepazinušies ar likumprojekta pilnu tekstu.

Ierosinājuma rezultātā referenduma biļetenā būtu gan juridiski korektais, gan vienkāršotais jautājums. Esam pārliecināti, ka tas radīs labāku izpratni par jautājuma būtību un, attiecīgi, balsojuma izvēli referenduma dalībniekiem, kā arī palīdzēs izvairīties no nevajadzīgas ažiotāžas un pārmetumiem.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Anrijs Aumalis, Brīvība.BBND, CVK, referendums

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats