28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Kariņš: SC vēlas Latviju pārveidot pēc sava ģīmja un līdzības
Kariņš: SC vēlas Latviju pārveidot pēc sava ģīmja un līdzības
Autors: Apollo.lv / 6. janvāris 2012, 17:06
Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš (V) uzskata, ka tie, kas rīkoja parakstu vākšanu par referendumu otras valsts valodas statusa noteikšanai krievu valodai, vēlas, lai Latvijā izceltos nemieri.


Kariņš šādu pieņēmumu izteicis intervijā žurnālam «Playboy».

«Domāju, ka tie, kas rīkoja šo parakstu vākšanu, tieši to [etniskos konfliktus] grib. To acīmredzot grib Maskava. Mūsu rokās ir šos nemierus nepieļaut, jo nemieri nevar būt vienpusēji,» uzskata Kariņš.

Kariņš jūtas apbēdināts par to, ka «Saskaņas centrs» (SC) ar līderi Nilu Ušakovu priekšgalā iesaistījies šajā procesā, raksta Apollo.lv.

«Šis politiskais spēks [SC] faktiski savam elektorātam saka: nevajag integrēties, mēs pārveidosim Latviju pēc sava ģīmja un līdzības. Tas ir viens no negatīvākajiem pavērsieniem, kas varēja būt, un [Valdis] Zatlers (ZRP) visu šo ir uzjundījis,» pauda Kariņš.

Kariņš uzskata, ka valstī ir svarīgi nevis tikai runāt, bet «panākt reālu integrāciju, iesaistīt cilvēkus, lai viņu bērni uzaugtu ar izpratni, kas tuvinātos mūsu izpratnei par to, kādai Latvijai jābūt».

Pēc Kariņa domām vienīgais ceļš ir mainīt skolu sistēmu.

«Ir jālikvidē gan latviešu, gan krievu skolas. Mums vajag vienotu valsts skolu sistēmu, kur bērni nāk no visādām ģimenēm un klasē mācās latviešu valodā. Punkts un āmen! Tikai tā mēs varam likvidēt divkopienu situāciju. Tas jāsāk pakāpeniski un no pirmās klases,» tā Kariņš.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krišjānis Kariņš, Saskaņas Centrs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats