20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Premjers noliedz, ka kļūdījies, neizplatot īpašo paziņojumu
Premjers noliedz, ka kļūdījies, neizplatot īpašo paziņojumu
Autors: Apollo.lv / 28. decembris 2011, 17:16
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) noliedza pieņēmumu, ka viena no viņa lielākajām kļūdām šogad varētu būt solītā valsts augstāko amatpersonu īpašā paziņojuma neizplatīšana.


Jāatgādina, ka laikraksts «Diena» 16.novembrī rakstīja, ka medijiem tiks izplatīts Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (V), Ministru prezidenta un, visticamāk, arī Valsts prezidenta Andra Bērziņa parakstīts Latvijas iedzīvotājiem – latviešiem un krieviem – adresēts īpašs paziņojums, kurā valsts augstākās amatpersonas reaģēs uz pieaugošo politisko spriedzi, kas radusies parakstu vākšanas par krievu kā otras valsts valodas dēļ.

Tās paša dienas vakarā sarunā «Radio 101» premjers atzina, ka ka medijos pāragri parādījušās ziņas par paziņojumu, ko amatpersonas plāno izplatīt, lai saliedētu Latvijas sabiedrību. «Pie tā [paziņojuma] tiek strādāts. Par to tiks paziņots, kad tas būs [gatavs],» toreiz teica premjers.

Tomēr sabiedrība īpašo paziņojumu tā arī nesagaidīja.

Šodien Dombrovskis «Radio 101» norādīja: viņš nevar piekrist tam, ka tā ir bijusi būtiska kļūda viņa darbā. Viņš teica, ka problēma bijusi tajā, ka medijos šī informācija parādījās pirms paziņojuma sagatavošanas.

Īpašā paziņojuma neizplatīšanai neesot arī nekāda sakara ar Valsts prezidenta Andra Bērziņa pozīciju saistībā ar valodas jautājumu.

«Tomēr tas nav mainījis kopīgo pozīciju, ka latviešu valodai jāpaliek vienīgajai valsts valodai,» pauda premjers.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: īpašais paziņojums, Radio 101, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats