18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » RPIVA jauno studiju gadu aizsāks ar tradicionālo pasākumu “Gudrības ābols”
RPIVA jauno studiju gadu aizsāks ar tradicionālo pasākumu “Gudrības ābols”
Autors: BNA / 30. augusts 2011, 14:16
Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija (RPIVA) jauno mācību gadu uzsāks ar par tradīciju kļuvušo pasākumu “Gudrības ābols”, kura laikā jaunie studenti nodos zvērestu un piedalīsies citās aktivitātēs, lai būtu pilnībā gatavi uzsākt mācības akadēmijā.


Ar pasākumu “Gudrības ābols” katru gadu aizsākas RPIVA studiju gads, kad studenti tiekas ar pasniedzējiem un akadēmijas vadību, vēl viens otram veiksmīgu gadu, piedalās atrakcijās, svinīgi pieņem savā pulkā jaunos studentus un dod ieskatu studiju dzīvē. Kā stāsta RPIVA sabiedrisko attiecību speciāliste Gundega Rugāja, “ideja par gudrības ābolu aizsākusies pirms daudziem gadiem, kad ābola parasts kritiens no ābeles zara ļāva atklāt gravitācijas spēku. RPIVA Gudrības ābola svētkus svin jau no 2007. gada, kad akadēmijas teritorijā tika iestādīta ābelīte, no kuras jau trešo gadu esam sagaidījuši gudrības ābolus.”

Pasākumu plānots iesākt ar studentu himnu, kam sekos RPIVA rektores uzruna un iepazīstināšana ar akadēmijas pasniedzējiem. Dienas gaitā studenti uzstāsies ar priekšnesumiem un iepazīstinās ar saviem talantiem. Inese Žuga priecēs klātesošos ar vijoļspēli, Rūta Lankovska spēlēs klavieres, savukārt, Kristaps Kiršteins un Aleksandrs Tugriševs sniegs priekšnesumu džezā.

Arī šogad jaunie studenti, stāvot pie Gudrības ābola svinīgi solīs atdot savu sirdi un enerģiju akadēmijai, godprātīgi apgūt teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas izvēlētajā specialitātē, klausīt vecāko kursu studentu padomam, kā arī vienmēr saglabāt optimismu, ticību un lielisku humora izjūtu.

„Gudrības ābola” pasākums sāksies 1. septembrī plkst. 13.30 RPIVA galvenajā ēkā – Rīgā, Imantas 7. līnijā 1.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: akadēmija, augstākā izglītība, augstskola, Dace Markus, darbs un mācības, Gunita Aldiņa, kur mācīties, nepilna laika studijas, RPIVA, savienot darbu ar mācībām, savienot mācības ar darbu, skolotāja, studējošo skaits, studenti, students, studēt, studēt augstskolā, Studēt bioloģiju, studēt Latvijā, studēt pedagoģiju, studēt PR, studēt psiholoģiju, studēt reģionos, studēt sabiedriskās attiecības, studijas, studijas Latvijā, studijas reģionos

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats