28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Strauji pieaug iedzīvotāju vēlme potēties pret gripu
Strauji pieaug iedzīvotāju vēlme potēties pret gripu
2. februāris 2011, 11:58
Pēdējo dienu notikumi likuši sabiedrībai vairāk pievērst uzmanību veselībai un tās profilaksei, izvēloties potēties pret gripas epidēmiju.


Kā liecina statistikas dati, iepriekšējās nedēļas laikā saslimstība ar gripu Latvijā pieaugusi vairāk nekā četras reizes, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, un kopumā slimo vairāk nekā 4000 cilvēku, kā rezultātā ir sasniegts epidēmiskais slieksnis. Gripas slimnieku skaits pieaug katru dienu, tāpēc ir nepieciešams vakcinēties jau laicīgi.

Gripa ir slimība, kas bīstama ne tikai tās norises laikā, bet arī pēc slimības, jo nereti tā turpinās dažādu komplikāciju formā. Tāpat problēmas rada šīs infekciju slimības ātrā izplatība ar gaisa pilienu starpniecību, no kā pasargāts nav gandrīz neviens sabiedrības loceklis, kas vēlas aktīvi dzīvot, strādāt un izklaidēties.

“Šobrīd, lai vakcinētos pret gripu, pie mums ierodas liels skaits cilvēku. Uzskatu, ka daudzi pēdējā laika notikumi liek sabiedrībai pievērst uzmanību savai veselībai, tikai žēl, ka par to netika domāts savlaicīgi. Lai gan šobrīd vakcīnas vēl ir pietiekamā apjomā, nevar paredzēt kas notiks tālāk,” norāda “Vakcinācijas centra” vadītāja Ārija  Stalbova.

„Vakcinācijas Centrs” arī atgādina, ka par imunitātes sistēmu ir jārūpējas ik dienu, lietojot uzturā augļus, dārzeņus un vitamīnus, kas samazinās saslimšanas iespēju šādos gripas aktivitātes uzplūdos, kā arī, nodarbojoties ar sportu, kas uzlabo imunitāti un atvaira dažādus vīrusus.

No gripas šobrīd nav pasargātas ne valsts augstākās amatpersonas, ne bērni, ne pieaugušie, ne sirmgalvji. „Vakcinācijas Centrs” aicina potēties pret gripu un turpmāk to darīt savlaicīgi!

Ar gripas vīrusa pazīmēm, komplikācijām un profilakses iespējām varat iepazīties “Vakcinācijas centra” mājas lapā, sadaļā “Gripas profilakse”: http://www.vakcinacijascentrs.lv/lat/gripas-profilakse/


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aktualitātes, gripas profilakse, gripas simptomi, gripas vakcīna, gripas vīruss, Uzņēmējdarbība, vakcinācija, vakcinācija pret gripu, Vakcinācijas Centrs, vakcinēšanās nepieciešamība, veselība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats