20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ražošana, enerģētika » Joprojām 200 ēkas Rīgā ir bez centralizētās apkures
Joprojām 200 ēkas Rīgā ir bez centralizētās apkures
Autors: Antra Gabre, NRA.lv / 25. oktobris 2018, 10:40
Situācija Rīgā ir nokaitēta, jo ap 200 ēku iedzīvotāji (viņu skaits varētu būt 6000) turpina dzīvot bez centralizētās apkures.


Salstošajiem ir iespēja par situāciju mājā vai dzīvoklī informēt SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) valdes priekšsēdētāju Aivaru Gontarevu, rakstot uz e-pastu gontarevs@rnparvaldnieks.lv. Viņš sola strādāt līdz pēdējam klientam, proti, personīgi pārbaudīs katru sūdzību un atbildēs rakstītājam. Tāpēc cilvēki tiek aicināti situāciju izklāstīt kodolīgi: precīza adrese, ieskaitot dzīvokli, problēmas būtība (nav apkures mājā, dzīvoklī, radiatori silda daļēji), kontakttālrunis un ieteicamais laiks, līdz cikiem drīkst zvanīt, lai vienotos par meistaru ierašanos.

Savukārt pilnsabiedrība Siltumserviss Rīga (SSR) varētu saņemt līdz 500 000 eiro lielu sodu par savlaicīgu apkures nenodrošināšanu. Ar šo kompāniju pašvaldība pērn noslēdza līgumu uz pieciem gadiem par 24 miljoniem eiro. Par soda naudas apmēru lems pēc tam, kad visas ēkas būs pieslēgtas apkurei. Pusmiljons eiro ir maksimāli iespējamā summa. Gan SSR, gan RNP pārstāvjiem būs jāinformē par ēku pieslēgšanu piektdien, 26. oktobrī, un pirmdien, 29. oktobrī. SSR pārstāvji vakar bija nerunīgi un daudz vairāk par aprautām frāzēm nepateica. SSR darbinieki turpina strādāt diennakts režīmā. Problēmas radušās gan ēku tehniskā stāvokļa, gan zvanu apstrādes procesa dēļ.

Tālruņi ir pārslogoti, tāpēc pašlaik RNP izveidojis saziņas kanālus internetā - jau iepriekš minēto e-pasta adresi un iespēju izpildīt pieteikumu RNP saitē https://sos.rnparvaldnieks.lv. 

Rīgas mērs Nils Ušakovs izteicās, ka pavasarī, noslēdzoties apkures sezonai, tiks lemts par līguma pārtraukšanu ar SSR. Apkures sezonas laikā līgumu izbeigt nevar, tad bez apkures paliktu lielākā daļa Rīgas. Konkrētas atbildes netika sniegtas, cik liela varbūtība pastāv, ka līgums tiešām tiks lauzts.

Rīgas pašvaldība lems par to, lai no nākamā gada sākuma daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem būtu atviegloti nosacījumi 50 procentu pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai tieši siltummezglu atjaunošanai. Daudzu ēku lielākās problēmas siltuma pieslēgšanai sagādā novecojušie un 10 līdz 20 gadus neremontētie siltummezgli, kas ir dzīvokļu īpašnieku kopīpašums.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats