19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » AS Latvijas valsts meži pusgada peļņa - 61,7 miljoni eiro
AS Latvijas valsts meži pusgada peļņa - 61,7 miljoni eiro
Autors: bizness.lv / 19. augusts 2021, 13:50
AS “Latvijas valsts meži” (LVM) padome ir izskatījusi uzņēmuma darba rezultātus šī gada pirmajos sešos mēnešos, kuros LVM peļņa pirms uzņēmuma ienākumu nodokļa bija 61,7 miljoni eiro, kas ir par 24 % vairāk, salīdzinot ar tādu pašu periodu pērn. Kopējie uzņēmuma ienākumi pirmajā pusgadā bija 184,6 miljoni eiro, no kuriem 95 % veidoja ienākumi no koksnes produktu pārdošanas.

“Koksnes produktu tirgos otrajā ceturksnī saglabājās izteikti labi realizācijas apstākļi – būvkonstrukciju tirgos pieprasījums joprojām pārsniedza piedāvājumu, kas  augstā līmenī uzturēja pārdošanas cenas. Tas atspoguļojās arī apaļo kokmateriālu tirgū Latvijā – skuju koku resno dimensiju zāģbaļķu cenas sasniedza rekordaugstu līmeni. Pēc ilgstošas stagnācijas otrajā ceturksnī Latvijā pieauga granulu, plātņu, celulozes ražošanā izmantojamās malkas un tievkoksnes cena,” skaidro LVM padomes priekšsēdētājs Jurģis Jansons.

Atjauno Latvijas mežus
Šī gada pavasaris mežaudžu stādīšanas darbiem bija ļoti labvēlīgs un darbi varēja ritēt savu gaitu. Pirmajā pusgadā stādot atjaunoti 11,4 tūkstoši hektāru, no kuriem 355 hektāri – mašinizēti, savukārt jaunaudžu kopšana veikta 17,7 tūkstošu hektāru platībā.

Turpinās kokaudzētavu attīstība
2021. gada pirmajā pusgadā uzņēmuma ieņēmumi no meža koku sēklu un stādu pārdošanas veidoja 5,8 miljonus eiro. Investīcijās meža koku stādu pārdošanas apjoma palielināšanai un pamatlīdzekļu atjaunošanai ieguldīti 2,3 miljoni eiro. Mežvidu kokaudzētavā Jaunkalsnavā ekspluatācijā nodotas divas siltumnīcas, vienā no tām uzstādot pildīšanas-sēšanas līniju. Sagatavots tehniskais projekts siltumnīcu apsildes ierīkošanai. Popes kokaudzētavā turpinās tehniskā projekta izstrāde stādu saldētavas izbūvei, savukārt Valmieras kokaudzētavas stādu saldētavas tehniskais projekts saskaņots būvvaldē.

Pieaug minerālo materiālu un to maisījumu pārdošanas apjoms
Gada pirmajos sešos mēnešos ieņēmumi no minerālo materiālu un to maisījumu tirdzniecības bija 0,8 miljoni eiro. Kopumā pārdoti 299,3 tūkstoši kubikmetru minerālo materiālu un to maisījumu, tai skaitā 98 % sertificēti, pārsniedzot kopējo 2020. gada pirmajā pusgadā pārdoto apjomu par vairāk nekā 80 %.

Nozīmīgas investīcijas meža infrastruktūrā
2021. gada pirmajā pusgadā uzņēmums 14,2 miljonus jeb 69 % no kopējā investīciju apjoma ieguldījis meža infrastruktūras attīstībā - meža ceļu un tiltu būvniecībā, kā arī meža hidromeliorācijas sistēmu atjaunošanā. Šogad jaunie meža ceļi bija īpaši noderīgi, lai piekļūtu līdz šim grūti sasniedzamās vietās un savlaicīgi nodzēstu meža ugunsgrēkus. 0,4 miljoni eiro investēti uzņēmuma meža platību palielināšanai - 2021. gada pirmajā pusgadā pieņemts lēmums par 21 īpašuma iegādi.

Rūpes par darbinieku veselību Covid-19 laikā

LVM turpina aktīvi sekot Covid-19 izplatības ierobežošanas saistītajam normatīvajam regulējumam valstī un normatīvo aktu prasības integrē uzņēmuma darbībā. Lai ierobežotu vīrusa izplatību, uzņēmumā sadarbībā ar vakcinācijas pakalpojuma sniedzēju klientu centrā Rīgā tika organizēta izbraukuma vakcinācija darbiniekiem pret Covid-19, savukārt Podiņu un Kalsnavas kokaudzētavas, kā arī Kalsnavas arborētuma darbiniekiem tika nodrošināta iespēja vakcinēties Madonas vakcinācijas punktā. Lai uzlabotu epidemioloģisko situāciju un rūpētos par darbinieku veselību, uzņēmumā ieviests jauns atvieglojums, pēc Covid-19 vakcīnas saņemšanas darbiniekam paredzot Covid-19 vakcinācijas brīvdienu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats