28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Atvērta pieteikšanās LTRK Kurzemes biznesa klubam, kurā diskutēs par Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plānu
Atvērta pieteikšanās LTRK Kurzemes biznesa klubam, kurā diskutēs par Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plānu
Autors: bizness.lv / 29. marts 2021, 14:24
Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK)  Kurzemes reģiona nodaļa aicina uzņēmējus pieteikties dalībai LTRK Kurzemes biznesa kluba tiešsaistes pasākumā, kurā diskutēs par Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plānu, kas notiks trešdien, 7. aprīlī no plkst. 14:30 līdz 16:45.

Lai novērstu COVID-19 pandēmijas radīto kaitējumu ekonomikai un sociālajai jomai, stimulētu Eiropas atgūšanos, kā arī aizsargātu un radītu darbavietas, Eiropas Komisija šī gada pavasarī ierosināja ieviest Eiropas Atveseļošanas plānu. Būtiska daļa no Eiropas atveseļošanas finansējuma tiks novirzīti Atveseļošanas un noturības mehānismam, kura mērķis ir atbalstīt reformas un investīcijas, īpaši tās, kas saistītas ar pāreju uz zaļo un digitālo ekonomiku, kā arī mazināt krīzes radīto sociālo un ekonomisko ietekmi. Eiropas Savienības Atveseļošanas mehānisma līdzekļu piešķiršanā plānota vienota pieeja visām ES dalībvalstīm. Nacionālajos ekonomikas atveseļošanas plānos sākotnēji jāietver mērķi un nepieciešamās reformas to sasniegšanai, investīcijas īstenošanai, kā pēdējos iekļaujot konkrētus projektus, ar kuriem iecerēts mērķus sasniegt. Finanšu ministrijas darba grupa kopā ar nozaru ministrijām un sociālajiem un sadarbības partneriem ir sagatavojusi Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna projektu.

Par Latvijas Atveseļošanās un noturības mehānisma plānu un citiem jautājumiem Biznesa klubā un pasākuma paneļdiskusijā diskutēs tādi eksperti kā Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle, Eiropas komisijas pārstāvniecības Latvijā ekonomikas padomnieks Mārtiņš Zemītis, Amazone grupa lv īpašniece, valdes locekle Baiba Mikāla, kā arī SIA Cannelle Bakery līdzīpašnieks, valdes priekšsēdētājs Ivars Skrebelis.

  Biznesa klubā par LTRK aktualitātēm izklāstīs LTRK valdes locekle, politikas daļas direktore Katrīna Zariņa, savukārt Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā ekonomikas padomnieks Mārtiņš Zemītis sniegs ieskatu Eiropas Savienības atbalstu krīzes pārvarēšanai un biznesa attīstībai. Tostarp pasākuma dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar Talsu Komersantu Kluba pieredzes stāstu par dalību uzņēmējdarbības vides un pilsētvides attīstībā ar kurām iepazīstinās Talsu Komersantu kluba valdes priekšsēdētājs, SIA “Krauzers” līdzīpašnieks, valdes loceklis Kaspars Eihe.

Kurzemes Biznesa kluba pasākumu atklās LTRK Kurzemes nodaļas vadītājs Ralfs Minkevičs un Saldus novada Domes priekšsēdētājs Māris Zusts. Pasākuma ietvaros Motiva Latvija (Renson autorizētais dīleris) Attīstības vadītājs, LTRK Kurzemes nodaļas vadītājs Ralfs Minkevičs dalībniekus iepazīstinās ar prezentāciju par tēmu “Svaigs gaiss un mikroklimats skolās un mājokļos – kāpēc tas ir tik svarīgs?”.

Dalība pasākumā ir bezmaksas, pasākumā piedalīties aicināts ikviens Latvijas uzņēmējs. Reģistrācija aktīva līdz 5. aprīlim.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats