28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » No Windows uz MacBook – trīs padomi ērtākai pārejai
No Windows uz MacBook – trīs padomi ērtākai pārejai
Autors: Publicitātes materiāls / 10. decembris 2019, 15:05
Nav nekāds noslēpums, ka portatīvo datoru lauciņā ir divas plaši pārstāvētas nometnes, proti, Windows operētājsistēmas laptopi un Apple radītie MacBook. Bet vai zini, ar kādām atšķirībām nāksies saskarties, ja Windows klēpjdatoru nomainīsi pret MacBook, un kā pie tām pierast? Mēs Tev palīdzēsim!

Padoms #1: iemācies jaunos īsceļus uz klaviatūras... 

Ja ar Windows OS laptopiem esi uz Tu, CTRL taustiņš Tev noteikti ir tuvs – ar tā un cita taustiņa vienlaicīgu nospiešanu iespējams veikt neskaitāmas darbības, sākot ar teksta kopēšanu un beidzot ar programmu aizvēršanu. 

Savukārt uz MacBook klaviatūras saīsinājumiem galvenokārt tiek izmantots taustiņš Command jeb Cmd (⌘), kas atrodas turpat, kur Windows laptopiem Alt taustiņš:

Taču uztraukumam nav pamata – pietiks ar dažām dienām, lai jaunie īsceļi un nedaudz atšķirīgais klaviatūras izkārtojums būtu pierasta lieta. Detalizētu listi ar to, kā atšķiras īsceļi uz Windows un MacBook datoriem, atradīsi Microsoft mājaslapā, kā arī pašā laptopā, dodoties uz System Preferences > Keyboard > Shortcuts.

Padoms #2: … un neaizmirsti par tačpada īsceļiem!

Ieraugot MacBook lietotāju, nereti iespējams saskatīt dažnedažādas kombinācijas, kas ar pirkstu palīdzību tiek veiktas uz tā dēvētā tačpada jeb skārienpaliktņa. Izskaidrot tās rakstiski būtu visai neērti, tāpēc, ja ar angļu valodu neesi uz Jūs un vari veltīt vienu minūti, aplūko šo video!

Padoms #3: sadraudzējies ar jauno desktopu

Windows lietotāji parasti ir pieraduši, ka nepieciešamās aplikācijas, mīļākie foto un viss pārējais, kam vēlies piekļūt ātri un vienkārši, atrodas uz desktopa jeb darbvirsmas. Apple pasaulē viss ir nedaudz citādāk, proti, aplikācijas, iestatījumu centrs un noderīgi īsceļi atrodas īpašā rīkjoslā (Dock), kur viss ir ērti pārredzams un sasniedzams. Piekritīsi, ka tas ir nevien ērtāk, bet arī gaumīgāk, vai ne? 


Un ar ko vēl man jārēķinās, izvēloties MacBook?
Nosaucām trīs, mūsuprāt, būtiskākas pārmaiņas, pie kurām vajadzēs pierast, taču jauns Apple klēpjdators Tevi pārsteigs arī ar:

ļoti elegantu dizainu un uzbūvi – MacBook datori izceļas ar patiešām kvalitatīviem korpusiem turklāt jaunākais MacBook Air modelis izceļas ar to, ka ir radīts no pārstrādāta alumīnija, tātad – ir videi draudzīgs;

ilgu baterijas darbības laiku – protams, viss atkarīgs no tā, cik intensīvi laptopu izmantosi un kādu modeli iegādāsies, taču Apple klēpjdatori bez uzlādes var darboties 10 un vēl vairāk stundas;

ilgmūžību – pateicoties gan jau pieminētajai uzbūves kvalitātei, gan arī jaudīgām un modernām komponentēm, Apple klēpjdatori nereti tiek izmantoti daudzu gadu garumā.

Protams, par atšķirībām starp Windows un Apple laptopiem varētu sarakstīt pat grāmatu, taču īsumā esam pastāstījuši par galvenajām no tām!

Ja arī Tevi ieinteresējuši MacBook portatīvie datori, ieskaties, ko piedāvā viedveikals 1a.lv – te atradīsi dažādus modeļus ikviena vēlmēm un vajadzībām, turklāt par pievilcīgu cenu un piegādi kaut līdz Tavas dzīvesvietas durvīm!




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats