19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ministre: KVV Liepājas metalurgs prasības turpina palielināt
Ministre: KVV Liepājas metalurgs prasības turpina palielināt
Autors: BNA / 25. janvāris 2016, 9:01
Pašlaik grūtības nonākušais Liepājas metālapstrādes uzņēmums “KVV Liepājas metalurgs” no valsts grib pārāk daudz, pirmdien intervijā Latvijas Radio sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Viņa pauda viedokli, ka "KVV Liepājas metalurgs" nav gatavs strādāt Eiropas Savienības (ES) tirgū un tā īpašnieku izpratne par uzņēmējdarbību drīzāk atgādina padomju tradīcijas.

"Uzņēmums dzīvo ar pārliecību, ka ir iespējams prasīt valdībai dažādas atlaides un valdības vadītājs ar vienu parakstu šīm pārmaiņām piekritīs," norāda Reizniece - Ozola.

Ministre norāda, ka uzņēmums jau ir bijušas atlaides par dzelzceļu pakalpojumiem un ir obligātā iepirkuma komponentes samazinājums, taču uzņēmums no savas puses prasības ir palielinājis.

Tiek norādīs, ka valsts ir gatava atbalstīt uzņēmumu, taču ne tik lielā mērā, kā to sagaida Metalurgs.

"Jautājums – vai uzņēmums spēs saņemties!” norādīja Reizniece-Ozola.

Jau vēstīts, ka „KVV Liepājas metalurgs” lūdzis Valsts kasei uz diviem gadiem atlikt 2,7 miljonus eiro lielo maksājumu, kas uzņēmumam bija jāsamaksā vēl 2015.gadā.

Lai arī iepriekš tika uzsvērts, ka uzņēmums ir gatavs dubultot ražošanas un pārdošanas apjomus, ja saņems konkurētspējīgu elektroenerģijas cenu, īsi pirms gada beigām kompānijas valdes loceklis Ivors Talanovs atzina, ka pašreizējā situācija uzņēmumā nav labvēlīga.

Viņš skaidroja, ka pie šā brīža elektroenerģijas cenām uzņēmums nav konkurētspējīgs, jo tirgus situācija pēdējo mēnešu laikā vēl vairāk pasliktinās. Tiek norādīts, ka tā rezultātā “KVV Liepājas metalurgam” var neizdoties izmantot ražošanas potenciālu.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dana Reizniece-Ozola, KVV Liepājas metalurgs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats