28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Apbalvojumu Latvijas Eksportprece 2015 saņēmuši vairāk nekā 20 Latvijas uzņēmumi
Apbalvojumu Latvijas Eksportprece 2015 saņēmuši vairāk nekā 20 Latvijas uzņēmumi
Autors: Publicitātes materiāls / 30. decembris 2015, 15:08
Latvijas Eksportpadomes apbalvojums „Latvijas Eksportprece 2015” šogad pasniegts vairāk nekā divdesmit Latvijas uzņēmumiem, kas pierādījuši sevi kā veiksmīgus eksportētājus, paplašinājuši eksporta tirgus un apgrozījumu, kā arī sniedz ieguldījumu Latvijas ekonomikas izaugsmē un valsts tēla veidošanā ārvalstīs.


“Mums ir patiesi liels prieks, ka šogad konkursam pieteicās ievērojami vairāk uzņēmumu, nekā pērn. Nebija viegli izvērtēt kandidātus, jo ikviens uzņēmums, vai tas ir mājražotājs, vai liela korporācija, ir devis nozīmīgu ieguldījumu Latvijas ekonomikas attīstībā un valsts tēla veidošanā, un esam gandarīti, ka šogad esam varējuši balvu piešķirt divreiz vairāk uzņēmumiem, nekā pagājušogad,” atklāj Latvijas Eksportpadomes projektu vadītājs Jānis Āboliņš.

Latvijas Eksportpadome gada balvu „Latvijas Eksportprece 2015” organizē, lai vienlaikus novērtētu uzņēmumu sniegumu un ieguldījumu savā un visas valsts attīstībā, kā arī lai dotu iespēju uzņēmumiem iegūt papildu atbalstu eksporta un uzņēmējdarbības kopumā veicināšanai.

Šogad konkursa „Latvijas Eksportprece 2015” norisei sekoja līdzi arī Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš atzīmē, ka stabila un ilglaicīga eksporta izaugsme ir svarīga sabalansētai Latvijas ekonomikas attīstībai. „ Lai arī Latvija ir salīdzinoši maza valsts, tā ir spējusi pierādīt sevi arī globālajā pasaulē. Latvijas eksportuzņēmumi ir kļuvuši par nozīmīgu posmu valsts attīstībā, radot gan darba vietas, gan parūpējoties par to, ka mūsu valsts vārds un tradīcijas izskan arī ārpus robežām. Esmu pārliecināts, ka spējīgi, izlēmīgi un uzņēmīgi cilvēki, viņu zināšanās un pieredze kvalitatīvu un inovatīvu produktu ražošanā, ir galvenā atslēga uz veiksmīgu sadarbību un spēj parūpēties par mūsu valsts iedzīvotāju labklājības celšanu,” norāda Valsts prezidents.

Latvijas Eksportpadomes apbalvojums „Latvijas Eksportprece 2015” tiek piešķirts 22 uzņēmumiem, tai skaitā pieciem uzņēmumiem atkārtoti.

Apbalvojums „Latvijas Eksportprece 2015” tiek piešķirts:

Skaistuma un veselības centram “Adoria” par medicīnas tūrisma attīstīšanu Latvijā, piedāvājot ārvalstu klientiem kvalitatīvus ārstniecības un skaistumkopšanas pakalpojumus. “Adoria” ir kļuvis par multifunkcionālu centru, kas piedāvā plaša spektra veselības aprūpes pakalpojumus, sākot no profilaktiskām pārbaudēm un beidzot ar ārstniecību īpašos gadījumos. Ārzemju pacienti 2015. gadā augstu novērtējuši skaistumkopšanas centra sniegtos zobārstniecības pakalpojumus, atzīstot tos par konkurētspējīgiem ārvalstu tirgos. “Adoria” darbība balstās uz jaunākajām medicīnas zinātnes un prakses atziņām.

Baltās Naktis SIA par rupjmaizes pārdošanas attīstību un Latvijas vārda popularizēšanu pasaulē. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, 15 reizes kompānija palielinājusi rupjmaizes apgrozījumu un apjomu Singapūrā, kā arī uzsākusi sadarbību ar Austrāliju un ASV. Aizvadītā gada laikā kompānija palielinājusi apgrozījuma apjomu Vācijas un Lielbritānijas tirgos. 2015. gadā eksports veidoja 39.2% no kompānijas kopējā apgrozījuma. “Baltās Naktis” valdes priekšsēdētājs Andrejs Magomedovs atklāj, ka uzņēmuma nākamā gada mērķi ir attīstība ASV tirgū, Austrumāzijas un Austrālijas tirgos, kā arī esošo produktu pilnveidošana un jaunu produktu ieviešana.

Baltic Candles Ltd SIA par eksporta tirgus attīstību Skandināvijas valstīs. “Baltic Candles” ir lielākais sveču ražotājs Baltijā, un viens no lielākajiem Eiropā, kas eksportē 96 % savas produkcijas. Kompānijas pamattirgus vēsturiski ir Skandināvijas valstis, taču ar katru gadu eksports un apgrozījums arvien pieaug. Kompānijas sveces tiek ražotas saskaņā ar Eiropas kvalitātes “RAL” standartiem, ko uzrauga Eiropas Kvalitātes Asociācija, bet stearīna sveces ieguvušas Skandināvijā tik populāro, videi draudzīgo produktu “EKO SWAN” zīmi, kas neapšaubāmi ir produkcijas augstākās kvalitātes apliecinājums.

Collezione SIA par ievērojamu eksporta apjoma palielināšanu un latvijas vārda nešanu pasaulē. Aizvadītajā gadā kompānija sadarbojās ar klientiem Francijā, Beļģijā, Zviedrijā, Vācijā, Amerikas Savienotajās Valstīs, kā arī Apvienotajos Arābu Emirātos. Uzņēmuma pamatnodarbošanās ir arhitektūras maketu izgatavošana un individuālu dizaina risinājumu projektēšana un gala produkta izveide.

Dinair Filton SIA par eksporta tirgu paplašināšanu citos kontinentos un Latvijas kultūras nešanu pasaulē. 2015.gadā uzņēmums daudz strādājis pie jaunu klientu piesaistes tieši no Ziemeļamerikas kontinenta un guvis sekmīgus rezultātus, kas ir pamats apgrozījuma palielinājumam 2016. gadā. Kompānija šogad strādājusi arī pie vietējā tirgus apguves – darbs ar Baltijas valstīm. “Dinair Filton” ir lielākais gaisa filtru ražošanas uzņēmums Baltijas reģionā, lielāka daļa no uzņēmuma produkcijas tiek eksportēta uz Skandināvijas valstīm un Rietumeiropu.

Druva Food AS par eksportējamās produkcijas sortimenta paplašināšanu un Latvijas saldējuma tradīciju atpazīstamības veicināšanu ārpus valsts robežām. “Druva Food” jau vairākus gadus sadarbojas ar vienu no Igaunijas lielākajiem pārtikas nozares uzņēmumiem UVIC, sekmīgi īstenojot saldējuma un vafeļu izplatīšanu tirdzniecības tīklos Vācijā, Lietuvā un Igaunijā. “Druva Food” ir uz ģimeniskām vērtībām balstīts uzņēmums, kas pateicoties mērķtiecīgai darbībai un unikālām receptēm ir guvis atzinību ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu tirgos. Apbalvojums piešķirts arī 2014. gadā.

Ēdoles pilij par tūrisma attīstīšanu un Latvijas kultūras pieminekļu popularizēšanu. Ēdoles pils zināma ne tikai kā vēsturisks objekts ar laikmetīgām vērtībām un savu leģendām apvīto atmosfēru, bet arī kā dažādu koncertu, izstāžu, publisku, individuālu pasākumu un filmēšanas darbiem paredzētu, iecienītu vietu, kas ieinteresē un piesaista ne tikai pašmāju, bet arī ārvalstu tūristus, kas labprāt iepazīstas ar Latvijas arhitektūras un dabas vērtībām.

Latvijas valsts meži AS par eksporta apjoma būtisku palielināšanu. „LVM Sēklas un stādi” eksportējusi ievērojami vairāk meža stādu, pārsniedzot 2014. gadā eksportēto apjomu. Latvijā selekcionētie stādi guvuši lielu atzinību Skandināvijas valstīs. Liels nopelns eksporta pieaugumam uz Skandināvijas valstīm ir dalībai izstādē “SkogsElmia”, kas ir lielākā Ziemeļu reģiona izstāde meža apsaimniekotājiem un stādu audzētājiem. LVM pārvalda un apsaimnieko 1,63 miljonus hektāru Latvijas Republikas zemes, tai skaitā 1,60 miljonus hektāru meža zemes, no kurām 1,41 miljoni hektāru ir mežs.

Lāči SIA par seno Latvijas maizes cepšanas tradīciju popularizēšanu ārvalstīs. Atšķirībā no citām maizēm, “Lāču” maize tiek cepta pēc senām latviešu maizes cepšanas tradīcijām tikai no kvalitatīvām un dabīgām izejvielām. Maizes ieraugs un katrs maizes kukulis ir maizniekmeistara rūpīgs roku darbs. Tāpēc “Lāčos” maizes tapšanas procesā svarīgākais ir cilvēku faktors un roku darbs, nevis rūpniecības ražošanas mašīnas. Šīs senās un unikālās vērtības atklāj Latvijas maizniecības kultūru un nes mūsu senču rūpīgi izkoptās atziņas pasaulē.

Mājas Gardums SIA par eksporta tirgu paplašināšanu. Nelielais ģimenes uzņēmums, kas atrodas Aizputē, ražo dažādus piena produktus - jogurtus, dzeramos jogurtus, desertus no augstvērtīga Latvijas lauku piena. Uzņēmuma vadītājs Lukas Lutz atklāj, ka kompānijas prioritāte ir kvalitāte, tādēļ sortimentā ir augstvērtīgi produkti no labākā piena un augļiem.

Nartiss Latvia par unikālu mūzikas instrumentu ražošanu, eksportēšanu un popularizēšanu ārvalstīs. Mūzikas instrumentu līnijā “Nartiss” ir dažādi pūšaminstrumenti, piemēram, saksofoni, flautas, klarnetes, trompetes, mežragi, tromboni, eifoniji, kuri piemēroti visdažādāko mūzikas iestāžu audzēkņiem. Ārzemju tirgos Vaira Nartiša ražotie mūzikas instrumenti izraisījuši interesi par to ražotājvalsti un guvuši atzinību par produktu kvalitāti.

Piebalgas alus SIA par alus ražošanas tradīciju un latviskās garšas popularizēšanu ārvalstīs. Piebalgas alus ir augstas kvalitātes alus, kas apvieno tehnoloģiju pielietojumu ar klasisko garšu, sniedzot iespēju ikvienam baudīt latviski tradicionālu, dabisku un nepasterizētu dzīvo alu. Ražotne izmanto mūsdienīgas iekārtas, videi draudzīgas tehnoloģijas.

Primekss SIA par Latvijas darbspēka ievešanu starptautiskajā tirgū, sniedzot vērtīgas zināšanas un darba pieredzi, kā arī atspoguļojot citu valstu darba kultūru. “Primekss” nodarbojas ar industriālo betona grīdu ierīkošanu gan Latvijā, gan ārpus Latvijas teritorijas, darbojoties kā apakšuzņēmums “Primekss” grupas uzņēmumiem Skandināvijā, Baltijā un Izraēlā.

SDI Media Latvia SIA par Latvijas speciālistu vārdu nešanu pasaulē un iespēju strādāt globālā kompānijā. Lai arī “SDI Media” ir lielākais studiju tīkls pasaulē ar filiālēm Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā, Eiropā, Tuvajos Austrumos, Āfrikā un Āzijā, tas Latvijai sniedz unikālu pievienoto vērtību, padarot to par daļu no lielas korporācijas un sniedzot izaugsmes un apmācības iespējas Latvijas speciālistiem.

Smiltenes piens AS par produkcijas popularizēšanu starptautiskās izstādēs un eksporta tirgu attīstīšanu. “Smiltenes piens” produkciju eksportē uz Krieviju, Moldovu, Izraēlu, Lielbritāniju, Lietuvu, Igauniju un Moldovu. Ražotnes darbojas saskaņā ar stingrākajām pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas un kvalitātes vadības sistēmām. Pilnīgi viss tiek gatavots bez konservantiem un neizmantojot piena pulveri. Zīmolu “Smiltenes piens” atzīst un novērtē gan pašu zemes ļaudis, gan tālu valstu gardēži.
Apbalvojums piešķirts arī 2014. gadā.

Spodrība AS par inovatīvu un ekoloģisku produktu izstrādāšanu un eksporta tirgu paplašināšanu. 2015. gadā kompānija veiksmīgi aizvadījusi sarunas ar potenciālajiem eksporta partneriem Slovākijā, Somijā, Zviedrijā un saņēmusi atzinību par jaunajiem produktiem. “Spodrība” paplašinājusi jauno ekoloģisko kosmētikas līdzekļu eksportu uz Igauniju, Lietuvu un Islandi. Kompānijas pārstāvji atklāj, ka uzņēmuma mērķis ir ar savu darbību veicināt Latvijas eksporta attīstību un panākt, lai Latvija kļūst par vienu no Eiropas Savienības līderiem inovatīvu un eksportējošu uzņēmumu izplatības ziņā.

Tonus Elast SIA par sekmīgu eksporta tirgu attīstīšanu. Kompānija ir veiksmīgi attīstījusi eksporta tirgus Indijā, Uzbekistānā, Irānā un Dānijā. Uzņēmums aktīvi izstrādā jaunus produktus eksporta tirgiem, piedāvājot klientiem vairāk nekā 50 izstrādājumus. Uzņēmums “Tonus Elast” plašā izvēlē ražo elastīgos medicīniskos izstrādājumus, sākot ar elastīgajām saitēm līdz pat konstrukcijas ziņā sarežģītiem korsešu izstrādājumiem.
Apbalvojums piešķirts arī 2014. gadā.

Valtera protēžu laboratorija SIA par veiksmīgu iesaistīšanos medicīnas tūrisma attīstīšana Latvijā. Šis ir acu protezēšanas uzņēmums ar ilgstošu darbības pieredzi un augsti kvalificētiem speciālistiem. Pateicoties savai unikālajai specializācijai, “Valtera protēžu laboratorija” guvusi atzinību un atpazīstamību ārvalstu pacientu vidū. Jaunākās tehnoloģijas un modernie instrumenti nodrošina ātru protēžu izgatavošanu un izcilu izturību.

Veckūkuri ZS par jaunu dabisku eksporta produktu ieviešanu. Šogad zemnieku saimniecība eksporta tirgum izstrādājusi svaigā siera lodītes eļļa ar dažādām garšvielām, kas iemieso Latvijas dabas bagātības. Strenču novada zemnieku saimniecība “Veckūkuri”, kas vairāk pazīstami ar zīmolu “Mans piens” ir pirmie, kas Latvijas tirgū ieviesa svaigpienu, kā arī ražo daudzus dabiskus un augstvērtīgus piena produktus. Viens no patērētāju iemīļotākajiem produktiem ir jogurti, kuru ražošanā tiek izmantota arī citu Latvijas ražotāju produkcija, tādējādi zemnieku saimniecība popularizē ne tikai savu, bet arī citu Latvijas zīmolu produkciju.

Vidzemes maiznīca AS par maizniecības produktu ražošanu un pārdošanu eksporta tirgos. Kompānija piedāvā īpaši veidotus recepšu produktus, tai skaitā auzu cepumus, sausiņus, sausbaranciņas un Borodinas maizi, kas ir izpelnījušies lielu iedzīvotāju atzinību un pieprasījumu Vācijā un Austrijā. Eksports veido vairāk kā 10% no maiznīcas kopējā produkcijas apjoma. Apbalvojums piešķirts arī 2014. gadā.

Zabbix SIA par eksporta apjoma palielināšanu un jaunu filiāļu atvēršanu. Pagājušajā gadā eksports veidoja 97% no uzņēmuma kopējā apgrozījuma, savukārt šogad tas ir sasniedzis jau 98% atzīmi. Lai “Zabbix” sniegtie pakalpojumi būtu pieejamāki lietotājiem visā pasaulē, ir izveidoti kompānijas meitas uzņēmumi Japānā un ASV. “Zabbix” izstrādā programmatūru IT infrastruktūras darbības uzraudzībai ar nosaukumu, ko atpazīst IT industrijas pārstāvji visā pasaulē - “Zabbix”, kas seko līdzi tam, lai kompāniju IT infrastruktūra spētu darboties bez kļūmēm vai dīkstāves.

Z Company Latvia SIA par veselīga un aktīva dzīvesveida popularizēšanu ģimenēs netikai latvijā, bet arī ārvalstīs, eksportējot augstas kvalitātes bērnu rotaļu laukumus un āra trenažierus visai ģimenei. “Z Company” darbības pamatā ir veidot tādus rotaļu un sporta laukumus, kas būtu aktīvās atpūtas vieta gan bērniem, gan viņu vecākiem. 2015. gadā kompānija paplašināja eksporta tirgus, uzsākot sadarbību ar Īrijas, Zviedrijas un Krievijas pašvaldībām, skolām un komūnām. Visi kompānijas piedāvātie produkti tiek sertificēti un atbilst visaugstākajām Eiropas Savienības drošības prasībām. Apbalvojums piešķirts arī 2014. gadā.

Apbalvojums „Latvijas Eksportprece” vietējiem uzņēmumiem tiek piešķirts jau otro gadu. 2013.gadā tika aizsākts pilotprojekts apbalvojuma izstrādei, un 2014. gadā balva tika piešķirta 10 uzņēmumiem, savukārt šogad augstākais apbalvojums piešķirts jau vairāk nekā 20 uzņēmumiem. Tā mērķis ir paust atzinību un novērtēt Latvijas uzņēmējus, kas sasnieguši atzīstamus rezultātus, radot un eksportējot konkurētspējīgus produktus vai pakalpojumus, tādējādi uzlabojot valsts ekonomisko situāciju un virzot Latvijas vārdu pasaulē.

“Lai arī nereti to aizmirstam, mums Latvijā ir daudzi inovatīvi domājoši, spējīgi un enerģiski uzņēmēji, kas veido kompānijas ar augstu efektivitāti, piedāvā radošas idejas, ražo preces un pakalpojumus, kas tiek augstu novērtēti arī ārvalstīs. Patreizējā ekonomiskā situācija Latvijā vēlreiz apliecina, ka tieši no šādiem – nākotnes perspektīvās domājošiem – uzņēmumiem būs atkarīga arī mūsu valsts turpmākā attīstība, tādēļ ir jānovērtē un jālepojas ar sasniegumiem un jāmudina arvien jaunas kompānijas ražot un piedāvāt eksporta tirgos konkurētspējīgus produktus. „Latvijas Eksportprece 2015” ir veids kā pateikt paldies un vienlaikus „uzsist uz pleca” uzņēmumiem, kas šajā gadā uzrādījuši labākos rezultātus,” atzīmē Latvijas Eksportpadomes ekspertu grupas vadītājs Aivars Kalniņš.

Atsevišķi apbalvojuma „Latvijas Eksportprece 2015” saņēmēji papildus balvai iegūst arī preču zīmes „Quality Product of Latvija” izmantošanas iespēju. Tas ļauj noteiktiem Latvijā ražotiem produktiem piešķirt pievienoto vērtību, padarot tos atpazīstamus veikalu plauktos, apliecinot to izcelsmi un augsto kvalitāti.

Pateicoties mārketinga kampaņām, preču zīme „Quality Product of Latvia” (QPL) jau drīz kļūs atpazīstama vairākās Eiropas un Āzijas valstīs, kā arī ASV.

Izvērtējot laureātu sasniegumus, ar prieku nākas secināt, ka Latvijā ir daudzi inovatīvi domājoši, spējīgi un enerģiski uzņēmēji, kas veido kompānijas ar augstu efektivitāti, piedāvā radošas idejas, ražo preces un pakalpojumus, kas tiek augstu novērtēti arī ārzemēs.



Diskusija par rakstu (0) , Aivars Kalniņš, apbalvojums, ekonomika, eksportpadome, eksportprece, eksports, Jānis Āboliņš, Raimonds Vējonis, Uzņēmējdarbība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats