28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Pabriks: Krievijas lidmašīnu iegāde airBaltic ir nopietns trieciens Latvijas prestižam
Pabriks: Krievijas lidmašīnu iegāde airBaltic ir nopietns trieciens Latvijas prestižam
Autors: BNA / 23. novembris 2015, 11:18
Nacionālā aviokompānija “airBaltic” padarīta par Krievijas maigās varas ietekmes avotu Latvijas ekonomikā un sabiedrībā, pirmdien intervijā telekanālam LNT pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks.


Komentējot potenciālo Krievijas ražoto “Sukhoi Superjet” lidmašīnu iegādi Latvijas nacionālajai aviokompānijai “airBaltic”, Pabriks norādīja, ka iespējams, situācija ir daudz sarežģītāka un samezglotāka, nekā daudzi no mums zina, taču kopumā skatoties, tas izskatās ļoti slikti un apkaunojoši.

“Kompānijā “airBaltic” strādā daudz patrioti, domāju, ka viņiem arī ir sāpīgi redzēt, ka esam padarījuši šo kompāniju par Krievijas maigās varas ietekmes avotu Latvijas ekonomikā un sabiedrībā,” sacīja Pabriks, piebilstot, ka šeit lēmumi tiek gaidīti ne tikai no valdības, bet arīdzan lidsabiedrības valdes.

“Manā izpratnē Krievijā ražoto lidaparātu iepirkšana, ar kuriem Eiropā īsti neviens negrib lidot un kuru kvalitāte ir apšaubāma, ir ne tikai kaunu traips, bet arī nopietns trieciens Latvijas prestižam,” pauda EP deputāts, norādot, ka šāds risinājums nav valstisks un tas jāsaprot gan valdībai, gan “airBaltic” valdei.

Pabriks uzsvēra, ka šo lidmašīnu iegāde būs finanšu zaudējums kompānijai, kas var novest pie tā, ka nākotnē tās lidmašīnas jāatdod kādam citam, vai jāiznomā, vai arī viņas stāvēs angāros kā eksponāti.

Jau vēstīts, ka valdība ārkārtas sēdē ceturtdien, 19.novembrī, nolēma pilnvarot Satiksmes ministriju parakstīt akcionāru līgumu ar “airBaltic” atrasto investoru pēc pozitīva Saeimas lēmuma saņemšanas par valsts aizdevuma lidsabiedrībai kapitalizāciju.

Kā zināms, valdība pēc vairāk nekā četru stundu garām diskusijām akceptējusi finanšu konsultanta “Prudentia” atrasto investoru Latvijas nacionālajai aviokompānijai “airBaltic” – Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kura piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro, bet valstij attiecīgi būtu jāiegulda 80 miljoni eiro. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu un flotes modernizēšanu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: airBaltic, Artis Pabriks

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats