28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Pēc investora piesaistes tiks vērtēts airBaltic padomes un valdes darbs
Pēc investora piesaistes tiks vērtēts airBaltic padomes un valdes darbs
Autors: BNA / 17. novembris 2015, 10:24
Pēc investora piesaistes tiks vērtēts nacionālas aviokompānijas "airBaltic" padomes un valdes darbs, šorīt intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš un premjere Laimdota Straujuma (V).


SM valsts sekretārs norādīja, ka valdes un padomes darbs tiks izvērtēts pēc investora piesaistes, pēc viņa teiktā, vispirms tiks pabeigts svarīgākais process, un pēc tam nekavējoties tiks risināts nākamais solis.

"Tiks vērtēts ne tikai "airBaltic" padomes darbs, bet viss uzņēmuma darbības process, kurā ietilpst arī valde un akcionārs, lai būtu skaidrība un pārliecība, ka izvēlētais ceļš bija un ir pareizs un atbilst sabiedrības interesēm," sacīja Ozoliņš.

Viņš neizslēdza iespēju, ka padome varētu tikt atlaista.

Par "airBaltic" valdes izvērtēšanu kā nākamo soli atzīmēja arī premjerministre Laimdota Straujuma, norādot, ka jāizvērtē ne tikai "airBaltic" padomes, bet arīdzan valdes rīcība.

Uz jautājuma, vai padome varētu tikt atlaista, Straujuma atbildēja izvairīgi, atbildot, ka "šobrīd tas nozīmē izvērtēt, pēc tam varētu būt dažādi scenāriji. Skaidrs, ka jāizvērtē gan padome, gan valde."

Runājot par investoru, Straujuma norādīja, ka alternatīvas šajā mirklī nav.""airBaltic" attīstība ir nepieciešama, it īpaši ņemot vērā to, ka mūsu kaimiņvalstu lidsabiedrībām ir problēmas," pauda Straujuma.

Viņa norādīja, ka ticis izvērtēts akcionāru līgums un tas valstij un paredzamam investoram nedod nekādas priekšrocības.

Jau vēstīts, ka valdībā sēdē otrdien lems par tālāko rīcību attiecībā uz «airBaltic» un atrasto investoru lidsabiedrībai.

Kā zināms,  valdība pēc vairāk nekā četru stundu garām diskusijām akceptējusi finanšu konsultanta “Prudentia” atrasto investoru Latvijas nacionālajai aviokompānijai “airBaltic” – Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kura piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro, bet valstij attiecīgi būtu jāiegulda 80 miljoni eiro. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu un flotes modernizēšanu.

Savukārt vakar valdība ārkārtas sēdē atbalstīja priekšlikumu no Valsts kases piešķirt nacionālajai aviokompānijai “airBaltic” aizdevumu 80 miljonu eiro vērtībā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: airBaltic, airBaltic investors, Kaspars Ozoliņš, Laimdota Straujuma

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats