28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Jautājumu par finansējumu airBaltic skatīs atsevišķi no budžeta
Jautājumu par finansējumu airBaltic skatīs atsevišķi no budžeta
Autors: BNA / 9. novembris 2015, 16:54
Jautājums par 80 miljoniem eiro, ko valdība plāno ieguldīt nacionālās aviokompānijas "airBaltic" glābšanā, tiks skatīts atsevišķi no nākamā gada valsts budžetu, lai nekavētu 2016. gada finansējuma pieņemšanu, šodien tikšanās laikā vienojās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija un premjere Laimdota Straujuma (V).

"Nacionālas aviosabiedrības “airBaltic” glābšanai nepieciešamie 80 miljoni eiro varētu apdraudēt nākamā gada budžeta pieņemšanu," šorīt Latvijas Radio atzina ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Viņš atzina ka ZZS, visticamāk, neatbalstīs lēmumu par finansējuma piešķiršanu “airBaltic”, vienlaikus norādot, ka budžets tikšot pieņemts ar vai bez “airBaltic”, bet šī lēmuma sekas paliek, un tās tiks izvērtētas pēc budžeta pieņemšanas.

Šodien premjere Laimdota Straujuma un ZSS panāca vienošanos, ka jautājums par 80 miljoniem eiro, ko valstij var nākties ieguldīt uzņēmumā “airBaltic”, tiks skatīts atsevišķi no nākamā gada valsts budžeta. Vienlaikus gan ZZS norāda, ka pašreizējais iecerētais valdības risinājums nebūtu pieļaujams un jāturpina darbs pie kompromisa rašanas.

Brigmanis žurnālistiem pēc tikšanās ar premjeri žurnālistiem pauda viedokli, ka nav pārliecināts, ka "Vienotība" spēs atrisināt savas iekšējās pretrunas un jaunais satiksmes ministra kandidāts nevarētu tikt nominēts līdz budžeta izskatīšanai.

Jau ziņots, ka ministru prezidente Laimdota Straujuma pieprasījusi satiksmes ministra Anrija Matīsa demisiju.

Savu lēmumu premjere skaidro ar ministra novilcinātajām darbībām saistībā ar valsts nacionālās aviokompānijas “airBaltic” attīstību. Pēc Straujumas domām, Matīss nav veiksmīgi uzraudzījis aviokompānijas stratēģisko virzību, kas liecina par to, ka, iespējams, viņš nav izmantojis visas potenciālās iespējas.

Matīss ministres acīs zaudējis uzticību. Savukārt Matīss preses konferencē paziņoja, ka pats negrasās demisionēt un gaidīs Straujumas rīkojumu.

Straujumas lēmums nācis neilgi pēc tam, kad valdība pēc vairāk nekā četru stundu garām diskusijām akceptējusi finanšu konsultanta “Prudentia” atrasto investoru Latvijas nacionālajai aviokompānijai “airBaltic”. Pēc satiksmes ministra Anrija Matīsa vārdiem, attiecīgais valdības lēmums ir labākais iespējamais variants no sliktiem variantiem.

Vienlaikus Matīss norādīja, ka Vācijas uzņēmējs Ralfs Dīters Montāgs-Girmess kā nacionālās aviokompānijas “airBaltic” investors piesaistīts uz laiku un pēc tam akcijas no Vācijas uzņēmēja tiks atpirktas, ja tiks atrasts stratēģiskais investors.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: airBaltic, budžets, Laimdota Straujuma, ZZS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats