28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Gan Bei lieta nav būtiski mazinājusi uzņēmumu vēlmi krāpties
Gan Bei lieta nav būtiski mazinājusi uzņēmumu vēlmi krāpties
Autors: BNA / 28. oktobris 2015, 10:20
Restorānu tīkla “Gan Bei”, kas pērn, veicot nelikumīgas manipulācijas ar kases aparātu datiem, izvairījās no nodokļu nomaksas kopumā 780 000 eiro apmērā, lieta nav būtiski mazinājusi citu uzņēmēju vēlmi krāpties ar kases aparātiem, šorīt LNT raidījumam "900 sekundes" atzina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis.


Komentējot pērnā gada skaļāko krāpšanās skandālu, Čerņeckis norādīja, ka pašlaik "Gan Bei" lieta atrodas prokuratūrā pārbaudei un, ja nebūs nekādi jauni papildus norādījumi, tad šogad lieta tiks nosūtīta kriminālvajāšanas ierosināšanai.

"Varu pateikt uzreiz, ka pats uzņēmums ir sācis atmaksāt valsts budžetam nodarītos zaudējumus - nesamaksātos nodokļus. Summas jau ir vairāk nekā 100 tūkstoši," sacīja VID ģenerāldirektora vietnieks.

Vienlaikus gan Čerņeckis atzīst, ka neskatoties uz "Gan Bei" pieredzi, nekādas būtiskas pārmaiņas nav notikušas un krāpšanā, izmantojot kases aparātus, pieķertā sabiedriskā ēdinātāja "Gan Bei" lieta nav būtiski mazinājusi citu uzņēmēju vēlmi krāpties ar kases aparātiem.

"Jaunus krāpšanās gadījumus mēs atklājām principā katru mēnesi," sacīja VID ģenerāldirektora vietnieks, norādot, ka tos atklāj gan mazajās tirdzniecības vietās, gan arī vidējos un lielos uzņēmumos.

Jau vēstīts, ka plašu skandālu Latvijā izraisīja vairāki SIA “Lage Ko” piederošie restorāni “Gan Bei”, kuri, veicot nelikumīgas manipulācijas ar kases aparātu datiem, izvairījās no nodokļu nomaksas kopumā 780 000 eiro apmērā, kas radušies no nenomaksātā pievienotās vērtības nodokļa.



Diskusija par rakstu (0) , Gan Bei, krāpšanās, Nodokļi, VID

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats