28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » 2016. gadā vairāk nekā 100 miljoni eiro veicinās Eiropas lauksaimniecību
2016. gadā vairāk nekā 100 miljoni eiro veicinās Eiropas lauksaimniecību
Autors: BNA / 14. oktobris 2015, 12:08
Nākamgad Eiropas lauksaimnieki un pārtikas ražotāji gūs labumu no Eiropas Savienības (ES) jaunās veicināšanas programmas, kura paredz, ka atbalstam jaunu tirgu meklēšanā lauksaimnieki saņems 111 miljonus eiro, savukārt grūtībās nonākušās piena un cūkgaļas nozares var rēķināties ar kopumā 30 miljonu eiro lielu atbalstu.


Kā informēja Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecībā, nākamajā gadā Eiropas ražotāji, kas aizvien cieš smagus zaudējumus saistībā ar Krievijas noteikto pārtikas embargo, 2016. gadā saņems atbalstu 111 miljonu eiro apmērā, lai atrastu jaunus tirgus un veicinātu noietu ārpus ES, savukārt piensaimnieki un cūkkopji varēs rēķināties ar atbalstu 30 miljonu eiro apmērā.

Jaunā veicināšanas politika palīdzēs lauksaimniekiem ielauzties un nostiprināt pozīcijas starptautiskajos tirgos, kā arī informēs Eiropas patērētājus par Eiropas lauksaimnieku ieguldīto darbu.

Šī mērķa sasniegšanai, EK nodrošinās pieejamus vairāk resursu, palielinās līdzfinansējuma daļu un samazinās birokrātiju projektu apstiprināšanā. Tā ir daļa no komisijas centieniem pakāpeniski palielināt pieejamo ES budžeta daļu no 61 miljona eiro 2013.gadā (kad jaunie noteikumi tika ierosināti) līdz 200 miljoniem eiro 2019.gadā.

"Cerot uz eksporta tālāku pieaugumu esmu lepns atklāt šo jauno veicināšanas režīmu, ar kuru 111 miljonus eiro varēs izmantot, lai ES produktiem atvērtu jaunus tirgus, kā arī veicinātu mūsu klātbūtni pašreizējos tirgos," norāda ES lauksaimniecības un lauku attīstības komisārs Fils Hogans.

Kā jau zināms, šogad atbildot uz sankciju pagarināšanu, Krievijas prezidents Vladimirs Putins šogad parakstījis dekrētu, kas paredz pagarināt pārtikas embargo līdz 2016. gada 5. augustam, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.

Jau vēstīts, ka EK pēc ārkārtas sanāksmes Briselē, kura tika sasaukta, lai apspriestu atbalsta pasākumus lauksaimniekiem, kuri pašlaik cieš no piena un liellopu nozares krīzes, paziņoja par 500 miljonu eiro piešķiršanu lauksaimniekiem.

Tomēr, kā atzīst lielākā daļa lauksaimnieku un ekspertu, piešķirtais atbalsts Eiropas lauksaimniekiem 500 miljonu eiro apmērā būs īstermiņa palīdzība.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: atbalsts, EK, Fils Hogans, lauksaimniecība, pārtikas embargo, piensaimniecība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats