19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Krievija: Nav gaidāma plaša mēroga zivju produkcijas aizlieguma atcelšana
Krievija: Nav gaidāma plaša mēroga zivju produkcijas aizlieguma atcelšana
Autors: BNA / 19. augusts 2015, 15:13
Krievijas Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests "Rosseļhoznadzor" varētu atcelt aizliegumu ievest zivju produkciju Krievijā tikai dažiem Latvijas uzņēmumiem, trešdien paziņoja dienesta vadītājs Sergejs Danverts.


Krievija, kas šā gada jūnija sākumā noteica pagaidu ierobežojumus Latvijā ražotās zivju produkcijas ievešanai, varētu atcelt aizliegumu ne ātrāk kā pēc mēneša. Taču aizliegums netiks atcelts visiem zivju pārstrādes uzņēmumiem.

Dienesta vadītājs Sergejs Danverts apstiprināja, ka no Latvijas kolēģiem saņemtas atskaites par novērstajiem trūkumiem, kas tika atklāti Latvijas uzņēmumu inspekcijas laikā. Kā zināms, Latvijā ražotās zivju produkcijas ievešanas aizliegums tika skaidrots ar pārkāpumiem, kas konstatēti Krievijas pārtikas uzraudzības pārbaužu laikā Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumos.

Ziņojumu plānots izskatīt līdz 20.septembrim, pēc kura tad arī tiks lemts par to, vai atcelt noteikto importa aizliegumu Latvijas uzņēmumiem.

Vienlaikus tiek norādīts, ka nav gaidāma plaša mēroga aizlieguma atcelšana, prognozējot, ka prasības spēs izpildīt viens vai divi uzņēmumi.

Jau vēstīts, ka Krievijas federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests “Rosseļhoznadzor” no ceturtdienas, 4. jūnija, oficiāli aizliedzis zivju un zivju produkciju, tai skaitā šprotu un brētliņu konservu, importu no Latvijas un Igaunijas.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: eksports, zivrūpniecība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats