28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Baltkrievijas uzņēmums pirks Woodison terminal Rīgas brīvostā
Baltkrievijas uzņēmums pirks Woodison terminal Rīgas brīvostā
Autors: Nekā personīga / 25. maijs 2015, 13:04
Baltkrievijas valstij piederošais uzņēmums "Baltkrievijas naftas kompānija" (BNK), kas nodarbojas ar naftas produktu eksportu, nolēmis iegādāties Rīgas brīvostā strādājošu uzņēmumu “Woodison terminal”, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".


Pagājušajā nedēļā Rīgā panākta gala vienošanās, ka Baltkrievijas valstij piederošā naftas produktu eksportētājfirma “Baltkrievijas naftas kompānija” jeb “Bel Oil”, iegādāsies Rīgas brīvostā strādājošo “Woodison terminal”. Minska esot izvēlējusies turpmāk kālija kravas sūtīt caur Klaipēdas ostu, bet naftas produktus caur Rīgu.

Uzņēmuma “Woodison terminal” īpašnieki savulaik bija kādreizējie Valsts drošības komitejas (VDK) darbinieki Juris Šabašovs un Vladimirs Komogorcevs. Tagad uzņēmums pieder ofšoram Kiprā. Valdē strādā Andrejs Maksimovs un Oļegs Čerņikovs, kura vārdi medijos izskanēja pagājušajā gadā saistībā ar iespējamu nelegālas degvielas tirgošanu vairākās mazās degvielas stacijās

Darījums ar baltkrieviem gatavots divus gadus. Tas vēl nav noslēdzies, bet zināms, ka Baltkrievijas valsts uzņēmums pirks daļas Rīgas ostā strādājošajā firmā. Pirkuma summas uzņēmumi neatklāj. Neoficiāli avoti Minskas žurnālistiem stāstījuši, ka par darījumu vairākkārt Latvijā spriests pat valdības līmenī, vēsta raidījums.

"Viņi uzsāks visas lietas, kas saistītas ar termināla modernizāciju. Lielākā problēma, ka “Woodison terminal” ir tajā kanālā pie Kundziņsalas. Tur dziļumi īsti nav atbilstoši lielajiem kuģiem. Ņemot vērā nepieciešamību modernizēt termināli, es teiktu, ka rezultātu no šī noslēgtā līguma mēs varam sagaidīt pēc 2- 3 gadiem," prognozē Rīgas domes vicepremjers Andris Ameriks.

Baltkrievu uzņēmumam solīti izdevīgi Latvijas dzelzceļa tarifi. Jauna dzelzceļa atzara izbūve izmaksāšot 15 miljonus dolāru.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Ameriks, Baltkrievijas naftas kompānija, Woodison terminal

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats