28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Druķis: Latvijā nav likuma regulējuma par to, kādām jābūt būvēm
Druķis: Latvijā nav likuma regulējuma par to, kādām jābūt būvēm
Autors: BNA / 9. aprīlis 2015, 17:04
Pašlaik Latvijā esošais būvniecības regulējums nepasaka būvniekam, kā rīkoties un viņi dara, kā prot, ceturtdien intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Būvniecības valsts kontroles biroja direktors Pēteris Druķis.


Druķis, iezīmējot galvenās nepilnības būvniecības nozarē, norādīja, ka Latvijā nav likuma regulējuma par to, kādām jābūt būvēm un to kvalitāti šobrīd ir tikai uz pašu būvnieku sirdsapziņas.

Runājot par Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas būvniecības nedienām, Druķis norāda, ka Stradiņu slimnīca spilgti izgaismo problēmas, kas būvniecībā eksistē jau gadiem: “Pirmais signāls bija Zolitūdes traģēdija un Stradiņu slimnīca ir kārtējais viens no signāliem ne tikai pašai industrijai, bet arī likumdevējiem, par to kādas problēmas ir Latvijas būvniecībā,” sacīja Būvniecības kontroles biroja direktors.

“Attiecībā uz Stradiņiem, problēmas meklējamas pašā projekta risinājumā, taču, vai tā patiešām ir, jāskatās dziļāk normatīvos, ” sacīja Druķis, norādot, ka to parādīs biroja izmeklēšana.

Druķis uzsvēra, ka nākotnē jāmainās ne tikai būvnieku attieksmei, bet arī prasībām no regulējuma puses.

Jau vēstīts, ka būvnieku nolaidības dēļ daļa jaunā Stradiņu slimnīcas korpusa būs jānojauc un jāceļ no jauna. Kā norāda Ministru prezidenta Laimdota Straujumus, zaudējumus par nekvalitatīvajiem darbiem Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvniecībā segs paši būvnieki.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: būvniecība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats