28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Restorānu tīkls Gan Bei pašlaik netiks slēgts; uzņēmums cenšas laboties
Restorānu tīkls Gan Bei pašlaik netiks slēgts; uzņēmums cenšas laboties
Autors: BNA.LV / 29. janvāris 2015, 10:56
Ja restorānu tīkls “Gan Bei”, kas pērn, veicot nelikumīgas manipulācijas ar kases aparātu datiem, izvairījās no nodokļu nomaksas kopumā 780 000 eiro apmērā, nelabosies, to nāksies slēgt, LTV radījumam “Rīta panorāma” sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone.


Pētersone pastāstīja, ka ir kāda robeža, līdz kurai VID cenšas rast ar krāpnieciskiem uzņēmumiem kompromisu, taču, ja tas neizdodas- nākas tos slēgt.

“Restorāna “Gan Bei” gadījumā uzņēmumam ir nepieciešams palielināt nodokļu nomaksu par 50% līdz 100%, citādi ir jādomā par kriminālprocesiem, kuri var novest līdz restorānu tīkla slēgšanas,” sacīja Pētersone.

Pirmdien, 26. janvārī, Pētersone esot bijusi saruna ar “Gan Bei” vadību, kurā piedalījās arī viņu advokāts, un pēc tās VID ģenerāldirektore tic, ka restorānu ķēdes vadība ir sapratusi savas nelikumīgās darbības un vēlas situāciju labot, kā arī turpināt restorānu darbību.

Pētersone gan brīdināja, ka šis nebūs tas gadījums, kad VID sekos uzņēmuma darbībai tikai īsu laiku- pārbaudes notiks periodiski un regulāri, taču turpināt godīgu darbu ir visas valsts interesēs, jo restorānu tīkls nodrošina darba vietas 700 cilvēkiem, tādēļ pašlaik “Gan Bei” slēgšana apspriesta netiek.

Jau vēstīts, ka plašu skandālu Latvijā izraisīja vairāki SIA “Lage Ko” piederošie restorāni “Gan Bei”, kuri, veicot nelikumīgas manipulācijas ar kases aparātu datiem, izvairījās no nodokļu nomaksas kopumā 780 000 eiro apmērā, kas radušies no nenomaksātā pievienotās vērtības nodokļa.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Gan Bei

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats