28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Speciāliste: zobu balināšana mājas apstākļos kļūst arvien populārāka
Speciāliste: zobu balināšana mājas apstākļos kļūst arvien populārāka
Autors: BNA.LV / 28. janvāris 2015, 16:35
Nenoliedzami, skaists smaids padara cilvēku pašpārliecinātāku un piešķir ārējam izskatam izcilu šarmu. Tomēr, lai kā arī mēs censtos ievērot mutes dobuma higiēnu, dabīgā zobu krāsa ne vienmēr saglabājas tik balta, kā gribētos. Centieni atmest pārmērīgu kafijas, tējas, vai tabakas lietošanu bieži nenes gaidītos rezultātus. Kā norāda veselības un skaistuma centra “Adoria” zobārste Ieva Bērziņa, mūsdienās cilvēki arvien vairāk apzinās, ka iespējas zobu balināšanā ir ļoti plašas - skaisti un balti zobi vairs nav jāasociē ar neciešamu zobu jūtīgumu un pārmērīgām izmaksām.


“Cilvēka zobu krāsu ietekmē dažādi faktori - mūsu ģenētika, medikamentu lietošana, pārtika, mutes dobuma higiēna u.c. Lai atbrīvotos no nepatīkamās zobu nokrāsas, bieži nepietiek tikai ar regulāru zobu tīrīšanu, tāpēc cilvēki arvien vairāk sāk interesēties par zobu balināšanu, kas mūsdienās ir tikai normāls process. Tomēr apjukumu var radīt jautājums – kuru no balināšanas metodēm izvēlēties? Viena no speciālistu atzītākajām un pacientu pieprasītākajām metodēm ir zobu balināšana mājas apstākļos ar individuāli izgatavotām kapēm. Šīs metodes plusi ir zemākas izmaksas, nekā zobu balināšana zobārsta kabinetā, labāks un ātrāks rezultāts, nekā balinot ar zobu pastām. Taču ir jāņem vērā, ka arī šai procedūrai ir iespējams pārejošs zobu jūtīgums. No tā nav jābaidās, parasti šis diskomforts ir minimāls un tas netraucē ikdienas procesos,” turpina Ieva Bērziņa.

Tiem, kas vēlas izmēģināt šo zobu balināšanas metodi, zobārstniecības kabinetā izgatavo speciālas, zobiem atbilstošas un pieguļošas individuālās kapes. Mājās tajās jāiepilda gels, kurš tāpat iegādājams zobārstniecības kabinetā. Balinošais gels satur aptuveni 15% karbamīdperoksīda. Kapi ieteicams nēsāt aptuveni reizi dienā, vismaz 2 stundas. Jau pēc pāris lietošanas reizēm, zobi kļūst izteikti baltāki. Pirms uzsākt zobu balināšanu, der zināt, ka iespējams izmainīt tikai zobu krāsu, taču, ja nepieciešams, vecās plombas iespējams nomainīt divas nedēļas pēc balināšanas, kad vēlamais zobu tonis ir nostiprinājies. Pirms zobu balināšanas noteikti ieteicams veikt arī pilnu mutes dobuma higiēnu.

Zobu balināšanas efekts un stabilitāte būs atkarīga no Jūsu ēšanas paradumiem un ikdienas ieradumiem. Ja uzturā izvairīsieties lietot produktus, kas spēcīgi ietekmē zobu krāsu – kafiju, tēju, vīnu, bietes u.c, kā arī izvairīsieties no smēķēšanas, balinošais efekts saglabāsies ilgstoši.

Veselības un skaistuma centrs “Adoria” piedāvā plašu zobārstniecības pakalpojumu klāstu, turklāt šobrīd zobu balināšanas komplekts ir pieejams par īpašu cenu - divas zobu balināšana kapes + gels izmaksā vien EUR 149. Ja kāds vēlas padarīt savu smaidu vēl mirdzošāku, “Adoria” iepriecinās ar īpašu dāvanu -  zobu kristāļiņu.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Adoria, akcijas, ārsti, balināšana mājās, cenas, mutes higiēna, Rīga, zobu ārstēšana, Zobu balināšana, zobu higiēna, zobu kapes, zobu labošana, zobu pārbaude

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats